2024. május 8., szerda
VIII. VELEBITI ÚSZÓMARATON

Óbecsei diadal

Az idei, immár nyolcadik alkalommal megszervezett velebiti maratonon mintegy 120 hazai és magyarországi úszó vett részt, a helyi tavon lebonyolított versenyt a magyarkanizsai úszóklub szervezte. A férfiak 5000 méteres távjának abszolút győztese ezúttal az óbecsei Marko Lončarski lett, mögötte a magyarkanizsai Muhi Ádám végzett másodikként, míg a harmadik helyet a szintén óbecsei Vanja Stepanov szerezte meg.

A nőknél ezen a távon Varga Réka (Óbecse) ért elsőként célba Anastazija Miljanić (Futak) és Milica Ljubisavljević (Szávaszentdemeter) előtt. 2000 méteren a fiúknál Radócki Márk (Zenta), Igor Omaljev (Óbecse) és Predrag Stojnović (Nagybecskerek), a lányoknál pedig Lana Drk (Újvidék), Csábi Krisztina (Óbecse) és Horváth Jázmin (Zenta) volt a célba érkezők sorrendje.

A Kanizsa Úszóklub tagjai (a szerző felvétele)

A Kanizsa Úszóklub tagjai (a szerző felvétele)

A szervezők ezúttal is minden korosztályban megjutalmazták a dobogósokat, ezen kívül különdíjban részesült a magyarkanizsai Bajúsz Arnold (2014), mint a 2000 méteres táv legfiatalabb résztvevője, illetve a szentesi Melkun Dezső (1938), aki legidősebbként teljesítette az 5 kilométert.

Dragan Aćić, a Kanizsa Úszóklub elnöke elmondta, a környékbeliek már régóta tudják, milyen jó feltételeket biztosít a Velebiti-tó, a távolabbról érkezők viszont csak az utóbbi időben jöttek erre rá, ám így is évről évre egyre népesebb a mezőny.

Nyitókép: A Kanizsa Úszóklub tagjai (a szerző felvétele)