2024. április 30., kedd
VÍZILABDA – XXXIV. EB

Oroszország is más dimenzió

Az olasz lányok eddigi legsúlyosabb vereségüket szenvedték el a spanyolokkal szemben (Fotó: MTI)

Az olasz lányok eddigi legsúlyosabb vereségüket szenvedték el a spanyolokkal szemben (Fotó: MTI)

A rajthoz hasonlóan a szerb női vízilabda-válogatott a Budapesten zajló Európa-bajnokság 2. fordulójában is meggyőző (27:2) vereséget szenvedett, Dragana Ivković együttesét a görögök után Oroszország is leiskolázta. A játék képe rendkívül hasonlított a vasárnapihoz, az oroszok gyakorlatilag állva hagyták a szerbeket, akik csak komoly küzdelem árán tudtak egyáltalán az orosz kapu közelébe férkőzni. Mind a görögök, mind az oroszok elleni vereség várható volt, az azonban intő jel a szerbek számára, hogy a horvát válogatott 8 góllal kevesebbet kapott Görögországtól. Ivković többször is hangsúlyozta, számukra a horvátok, illetve a szlovákok elleni mérkőzés bír nagyobb jelentőséggel, hiszen ezeken dől majd el, hogy a válogatott bejut-e a legjobb nyolc közé, ilyen játékkal azonban egyelőre nehéz elképzelni, hogy bármely találkozót sikerrel abszolválják majd. A csapat sorsa hamar eldől, szerdán épp a horvátok ellen ugranak majd medencébe (16.00).

A hétfői játéknap rangadója egyértelműen a két, végső győzelemre is esélyes, Olaszország és Spanyolország összecsapása volt, a B csoport egyik legfontosabb párharcát a válogatottba idén visszatérő Roser Tarragó vezérletével a spanyolok nyerték 16:10-re. Miguel Oca lányai az első félidő során 9:4-re elhúztak, s egyértelműen a riválisok tudtára adták, komolyan kell velük számolni a folytatásban.

A magyar lányok az 1. fordulóban könnyedén verték a horvátokat (25:6), és a tegnap estiSzlovákia elleni mérkőzés sem okozott nekik különösebb problémát (20:2). Bíró Attila együttese szerdán találkozik első komoly ellenfelével, akkor Oroszországgal mérkőznek majd.

A lányok ma pihennek, a férfiakon a sor, mind a szerbekre, mind a magyarokra egyszerű feladat vár a csoportkör 1. fordulójában – előbbi az oroszok (17.30), utóbbi pedig a törökök (19.30) ellen kezdi meg szereplését a kontinensviadalon.