2024. május 20., hétfő
VÍZILABDA – FÉRFI VILÁGKUPA

Volt, nincs érem

A magyar válogatott a 13:13-as rendes játékidőt követően büntetőkkel 18:16-ra megverte az Egyesült Államokat a férfi világkupa bronzmérkőzésén, ám ami ez után következett, még sokáig emlegetni fogják a felek – Varga Zsolték minden bizonnyal keserű szájízzel… A mérkőzést követően az amerikaik egy, a negyedik negyedben hivatalos személy által elkövetett hiba miatt óvtak – a bírók 13:12-es magyar vezetésnél egy kihagyott amerikai ötöst követően idő előtt beengedték a magyarok kiállított játékosát –, amit a delegátus jóváhagyott, így az utolsó negyedet 4:24 perctől újra kellett játszani. A fiúknak a döntő után húsz perccel kellett ismét medencébe ugraniuk, a meccs természetesen a korábban kihagyott ötméteressel indult, amit az amerikaik az újrajátszás során már értékesítettek, egyenlítettek, ráadásul a folytatásban is jobban feltalálták magukat, s végül 14:13-ra nyertek. A felek leginkább annak örülhetnek, hogy az újrajátszás során senki sem sérült meg a tíz nap múlva rajtoló világbajnokság előtt… „Ilyen még nem nagyon történt, az én karrieremben biztosan nem… Nyilván benne van a szabályokban, hogy ebben az esetben lehet óvni – ők pedig megóvták. Az élet valahol elvesz valamit, és azt valahol visszaadja, remélem, velünk sem lesz másként” – mondta a történtek után Varga.

A spanyolok teljesen megérdemelten nyerték meg a világkupát (Fotó: FINA)

A spanyolok teljesen megérdemelten nyerték meg a világkupát (Fotó: FINA)

A finálé ezek mellett elmaradt a várakozásoktól, a spanyolok nagyon csúnyán megverték az olaszokat. A szerbek a németek legyőzésével megszerezték a 7. helyet.

Férfi világkupa, a 7. helyért: Németország–Szerbia 8:15. Az 5. helyért: Görögország–Románia 11:8. A 3. helyért: Magyarország–Egyesült Államok 13:14. A döntő: Spanyolország–Olaszország 10:4.

Nyitókép: A spanyolok teljesen megérdemelten nyerték meg a világkupát (Fotó: FINA)