2024. május 20., hétfő
VÍZILABDA – FÉRFI VILÁGKUPA

Jókor jött a pofon (?)

A szerb válogatott csalódást keltő játékkal rukkolt elő a világkupa Los Angeles-i szuperdöntőjében: Uroš Stevanović csapata a negyeddöntőben az Egyesült Államoktól, majd a rájátszás során Romániától is vereséget szenvedett, így tegnap este a 7. helyért meccselt a németekkel. Az amerikaiak ellen jól kezdett a gárda, a nagyszünetben már 6:3-ra vezetett, a második félidőben azonban a házigazda felzárkózott, és a maga javára fordította a találkozót. A románok ellen ugyanakkor esélye sem volt az együttesnek, már az első negyedben háromgólos hátrányba került, ahonnan sehogy sem tudott visszakapaszkodni. „Mindkét találkozón rosszul játszottunk, az amerikaiak ellen korán leálltunk, azt hittük, már vége a meccsnek, amit az ellenfél könyörtelenül megbüntetett. A románok ellen az volt a baj, hogy nem tanultunk a korábbi hibáinkból, könnyelműen álltunk hozzá a mérkőzéshez, amit senki ellen nem engedhetünk meg magunknak. Remélem, ezúttal tényleg tanultak belőle a játékosok. Nagyon rövid idő áll rendelkezésünkre, hogy felépítsünk egy új csapatot. Lezajlik a világkupa, kezdődik a világbajnokság, jövőre Eb és vb, olimpiai kvalifikáció. Ebből a szempontból minden edzés, minden mérkőzés és minden pofon fontos” – mondta a két vesztes találkozót követően Stevanović.

A magyarok felemás mérleggel zárták az első két napot. A negyeddöntőben rendkívül szoros csatában, gólszegény meccsen kettővel megverték a görögöket, az elődöntőben viszont a spanyolok távoli bombái és rendkívüli kapusteljesítménye meglepte Varga Zsolt együttesét, így éjjel a bronzért játszhattak az amerikaiakkal. „A spanyolok, akárcsak az elmúlt másfél hétben, a közös készülés alkalmával dinamikusan játszottak, tisztább lövésekkel dolgoztak hátulról, meg közelebb is tudtak kerülni a kelleténél, ez jelentette a különbséget. Ez a rész nekünk még nincs meg, fejlődnünk kell lövőerőben, ami a következő időszak feladata – miképp az is, hogy még jobban kialakuljon, az ilyen típusú zónáknál mikor honnan kell lőni. Nyilván tanulunk mindenből, ebből a mérkőzésből is” – értékelt Varga.

A magyar válogatott csak az utolsó negyedben tudta felvenni a spanyolok ritmusát

A magyar válogatott csak az utolsó negyedben tudta felvenni a spanyolok ritmusát

A világkupa hajnali fináléját Spanyolország és Olaszország vívta, a döntős helyezés mindkét együttesnek indulási jogot jelent a jövő évi dohai világbajnokságon.

Férfi világkupa, negyeddöntő: Németország–Spanyolország 9:18, Olaszország–Románia 20:2, Magyarország–Németország 6:4, Szerbia–Egyesült Államok 9:10. Rájátszás az 5–8. helyért: Németország–Görögország 6:19, Románia–Szerbia 17:14. Elődöntő: Spanyolország–Magyarország 10:8, Olaszország–Egyesült Államok 15:12.

LEÁNY U15-ÖS EURÓPA-BAJNOKSÁG

Magyarország bronzérmes

A magyar válogatott a csoportkört követően a bronzmérkőzésen is magabiztosan verte meg az olaszokat, így harmadik lett az U15-ös leányifjúsági Európa-bajnokságon. A szerb válogatott ugyanakkor a helyosztón is kikapott, Németországgal szemben maradt alul, és a 8. helyen végzett. A viadalt Spanyolország nyerte meg, amely a fináléban lemosta a görögöket.

Leány U15-ös Európa-bajnokság, a 13. helyért: Írország–Ukrajna 13:9. A 11. helyért: Csehország–Románia 13:15. A 9. helyért: Izrael–Törökország 9:4. A 7. helyért: Németország–Szerbia 13:9. Az 5. helyért: Horvátország–Hollandia 13:15. A 3. helyért: Magyarország–Olaszország 14:8. A döntő: Görögország–Spanyolország 4:10.

Nyitókép: A magyar válogatott csak az utolsó negyedben tudta felvenni a spanyolok ritmusát