2024. május 20., hétfő
VÍZILABDA – U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG

Pihenőnapokat érő győzelmek

A magyar és a szerb válogatott is győzelemmel zárta a férfi U20-as világbajnokság csoportkörét, az első, illetve a második helyet szerezték meg a B jelű négyesben, így automatikusan a csütörtöki negyeddöntőben folytathatják a küzdelmeket. A magyar együttes hétfőn lelépte a görögöket, a fiúk már a félidőre eldöntötték a meccset, a szerbeknek viszont alaposan meggyűlt a bajuk az amerikaiakkal. Miloš Korolija gárdája ezúttal is rosszul kezdett, támadásaik nem működtek, a tengerentúliak többgólos előnybe kerültek az első félidő során. A nagyszünetet követően a szerbek játéka jelentősen feljavult, ugyanakkor az amerikaiak nem tudták kihasználni a fórjaikat, így Nikola Kojić vezérletével a szerbek megszerezték a vezetést, majd a győzelmet is.

A magyaroknak egy félidő is elég volt (Fotó: waterpolo.hu)

A magyaroknak egy félidő is elég volt (Fotó: waterpolo.hu)

A vb tegnap a második divízió (C, D, E és F csoport) rájátszásával folytatódott, a párharcok győztesei ma az első divízió (A és B csoport) harmadik és negyedik helyezettjeivel mérkőznek a negyeddöntőért.

Férfi U20-as vb, 3. forduló, A csoport: Olaszország–Montenegró 9:7, Spanyolország 12:7. A végeredmény: 1. Spanyolország 6, 2. Montenegró 5, 3. Horvátország 4, 4. Olaszország 3 pont. B csoport: Szerbia–Egyesült Államok 8:7, Görögország–Magyarország 9:16. A végeredmény: 1. Magyarország 8, 2. Szerbia 7, 3. Egyesült Államok 3, 4. Görögország 0 pont. C csoport: Németország–Japán 12:13. A végeredmény: 1. Japán 6, 2. Németország 3, 3. Dél-afrikai Köztársaság 0 pont. D csoport: Brazília–Hollandia 8:13. A végeredmény: 1. Hollandia 6, 2. Brazília 0 pont. E csoport: Új-Zéland–Peru 21:4. A végeredmény: 1. Románia 6, 2. Új-Zéland 3, 3. Peru 0 pont. F csoport: Irán–Ausztrália 3:17. A végeredmény: 1. Ausztrália 6, 2. Irán 3, 4. Argentína 0 pont.

Nyitókép: A magyaroknak egy félidő is elég volt (Fotó: waterpolo.hu)