2024. május 20., hétfő
VÍZILABDA

Gyenge rajt, acélos hajrá

Győzelemmel zárta hazai felkészülését a magyar női válogatott, vasárnap este a Margitszigeten Bíró Attila együttese 12:7-re megverte az olaszokat. Keszthelyi Ritáék rosszul kezdték a találkozót, az elején rengeteget hibáztak, így a rivális könnyedén ellépett 5:2-re. A térfélcserét követően a hazaiak játéka feljavult, fokozatosan csökkentették a különbséget, majd az utolsó nyolc perc előtt egyenlítettek (7:7). A záróetap meggyőző magyar fölénnyel indult, előbb Pőcze Panna értékesített egy jól megjátszott előnyt, majd Vályi Vanda lőtte ki rosszkézről a hosszú sarkot, néhány támadással később Pőcze duplázott – második találatát villámgyors fórmegjátszás előzte meg. A magyarok gyakorlatilag állva hagyták az olaszokat, akik próbálkoztak ugyan, de a hazai védelem állta a sarat. A találkozó utolsó két gólját Baksa Vanda szerezte. Az olimpiai bronzérmes együttesnek ez volt az egyetlen hazai felkészülési mérkőzése a fukuokai világbajnokság előtt, Gurisattiék a továbbiakban Olaszországban készülnek, majd június 23. és 25. között a világkupa szuperdöntőjében szerepelnek az amerikai Long Beachen. Az egyesült államokbeli viadalra már keretet is hirdetett a szövetségi kapitány. A lista egyelőre 16 fős, innen kerül majd ki a vb-re nevezett 13 játékos.

Hajdú Kata (balról) minden eszközzel igyekezett megállítani Giuditta Galardit (Fotó: MTI)

Hajdú Kata (balról) minden eszközzel igyekezett megállítani Giuditta Galardit (Fotó: MTI)

A magyar válogatott világkupakerete, kapusok: Magyari Alda, Neszmély Boglárka, Torma Luca. Mezőnyjátékosok: Baksa Vanda, Faragó Kamilla, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Hajdú Kata, Leimeter Dóra, Keszthelyi Rita, Mahieu Geraldine, Máté Zsuzsanna, Parkes Rebecca, Rybanska Natasa, Szilágyi Dorottya, Vályi Vanda.

Taroltak a fiúk

A magyar férfi U20-as válogatott a második mérkőzésén is győzelmet aratott a Bukarestben zajló korosztályos világbajnokságon. Bár az amerikaiak 2:0-s vezetést szereztek a találkozó elején, Kovács Róbert együttese hamar magára talált, s egy 9:0-s sorozattal már a harmadik negyedre eldöntötte a meccset. A magyar válogatott tegnap este Görögország ellen zárta a csoportkört.

Férfi U20-as vb, 2. forduló, A csoport: Spanyolország–Olaszország 10:9, Montenegró–Horvátország 9:9 – ötméteresekkel: 14:12. Az állás: Montenegró 5, Horvátország 4, Spanyolország 3, Olaszország 0 pont. B csoport: Egyesült Államok–Magyarország 6:12. Az állás: Magyarország 5, Szerbia 4, Egyesült Államok 3, Görögország 0 pont.

Nyitókép: Hajdú Kata (balról) minden eszközzel igyekezett megállítani Giuditta Galardit (Fotó: MTI)