2024. május 20., hétfő
VÍZILABDA

Fókuszban a világkupa

Pénteken, közép-európai idő szerint hajnalban kezdődik a férfi világkupa Los Angeles-i szuperdöntője, melyre a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Varga Zsolt 15 játékost nevezett. A keret szinte megegyezik a tavalyi, spliti Európa-bajnokságon látott csapattal, amely most kiegészült az akkor érthető okok miatt nélkülözött Varga Dénessel és Vámos Mártonnal, valamint újoncként meghívót kapott a közelmúltban az U20-as világbajnokságon remekelő Vigvári Vince is.

„Ez a tizenöt fő a világkupa-keret, de a világbajnokságra még változhat a csapat. Vannak még kérdések, ha nem is sok, ezekre akarok választ kapni a hétvégén” – mondta Varga Zsolt szövetségi kapitány. A válogatott tegnap indult az Egyesült Államokba, ahol először a görögökkel mérkőzik majd.

A magyar válogatott kerete: Lévai Márton, Vogel Soma, Angyal Dániel, Fekete Gergő, Jansik Szilárd, Konarik Ákos, Manhercz Krisztián, Molnár Erik, Nagy Ádám, Német Toni, Vámos Márton, Varga Dénes, Vigvári Vendel, Vigvári Vince, Zalánki Gergő.

A szerb válogatott első ellenfele a házigazda Egyesült Államok válogatottja lesz pénteken.

„Az Eb-selejtező megnyerésével első célunkat teljesítettük, a játékunk még hagy némi kívánnivalót maga után, de ezen a formaidőzítés miatt nem is kell csodálkozni. Amerikában erősebb ellenfelek várnak ránk, ehhez igazodunk a továbbiakban. Az isztambuli tornához képest sokkal jobb teljesítményt várok a csapattól” – nyilatkozta a világkupa kapcsán Uroš Stevanović szerb szövetségi kapitány.

A szerb válogatott kerete: Branislav Mitrović, Vladimir Mišović, Radoslav Filipović, Nemanja Ubović, Đorđe Lazić, Sava Ranđelović, Nikola Jakšić, Radomir Drašović, Strahinja Rašović, Marko Radulović, Filip Janković, Đorđe Vučinić, Vuk Milojević, Vasilije Martinović, Marko Dimitrijević, Bogdan Gavrilović, Marko Radović.

MAGYARORSZÁG ÉS SZERBIA IS ELŐDÖNTŐS

A magyar és a szerb válogatott is bejutott a Zágrábban zajló leány U15-ös Európa-bajnokság negyeddöntőjébe. A Csicsáky Vince vezette magyar lányoknak nem volt nehéz dolguk, a csoportkör során előbb Szerbiát (25:4), majd Horvátországot (17:9), végül pedig Olaszországot (16:6) győzték le magabiztosan, így egyenes ágon kerültek a legjobb nyolc közé. A Ćuk Daniela irányította szerbeknek viszont nehéz sors jutott, a magyarok után az olaszoktól 27:6-ra, a horvátoktól pedig 16:3-ra kaptak ki. A nyolcaddöntőben ugyanakkor 15:6-ra megverték Romániát, így ott lehetnek a negyeddöntőben. A magyarok a németekkel, a szerbek pedig a spanyolokkal mérkőztek az elődöntőért.

Nyitókép: A magyar válogatott a spanyolokkal közösen készült az amerikai út előtt (Fotó: vlv.hu)