2024. május 20., hétfő
VÍZILABDA

Álomrajt után mélyrepülés

A magyar női válogatottat a világkupa Long Beach-i szuperdöntőjét megelőzően számos probléma sújtotta – Vályi Vanda komoly fülgyulladás miatt utazott haza a tengerentúlról, míg Máté Zsuzsannát a nem megfelelő vízumkérelem miatt volt kénytelen nélkülözni a szövetségi kapitány –, ennek ellenére a lányok a görögök 20:13-as legyőzésével kezdték a viadalt. Az eufória azonban nem tartott sokáig, a legjobb négy között az amerikaiak hat góllal megverték Bíró Attila együttesét. A lányok sokáig tartották magukat, ám a hazai pálya végül megpecsételte a sorsukat. Az elődöntő másik mérkőzésén Hollandia simán megverte a spanyolokat.

Női világkupa, negyeddöntő: Magyarország–Görögország 20:13, Spanyolország–Olaszország 12:5, Egyesült Államok–Izrael 16:6, Új-Zéland–Hollandia 5:15. Elődöntő: Egyesült Államok–Magyarország 16:10, Hollandia–Spanyolország 12:8.

A SZERBEK CSONT NÉLKÜL

A női világkupa szuperdöntőjével párhuzamosan több helyszínen zajlott a másodosztály Eb-kvalifikációja. A szerb férfiválogatott Isztambulban selejtezett, Uroš Stevanović együttese Nagy-Britannia (28:0), Szlovákia (15:8) és a házigazda törökök (16:4) legyőzésével biztosította helyét Netanyában. A kontinensviadalon a 2022-es spliti Eb első nyolc helyezettje – Horvátország, Magyarország, Spanyolország, Olaszország, Görögország, Franciaország, Montenegró és Grúzia – alkotja az első, míg a házigazda Izrael és a selejtezőből feljutottak – Hollandia, Németország, Szerbia, Románia, Málta, Szlovákia és Szlovénia – a második divíziót.

Nyitókép: Az amerikaiak minden tekintetben élvezték a hazai pálya előnyét (Fotó: MVLSZ)