2024. május 15., szerda
SZABADKAI SPORTHÍREK

Két harmadik hely a kubai fővárosból

Kajdocsi Tamás lökésben és olimpiai biatlonban egyaránt a harmadik helyen végzett Havannában az olimpiai selejtezős grand prix versenyen. A szabadkai súlyemelő szakításban 175 kilogrammot, lökésben 216 kilót, összesítettben 391 kilót teljesített. A szakítás ötödik helye után lökésben az első két kísérlet sikertelennek bizonyult a 215 kg-os súlyon, harmadikra azonban sikeresen a feje fölé emelte a 216 kg-os súlyt, ami bronzérmet jelentett számára. A győzelmet az iráni Davoudi szerezte meg.

Kajdocsi Tamás és edzője, Rozsnyik Ervin a havannai olimpiai kvalifikációs versenyen

Kajdocsi Tamás és edzője, Rozsnyik Ervin a havannai olimpiai kvalifikációs versenyen

Két érmet nyertek a Spartacus kerékpározói a šidi nemzetközi versenyen, amely egyben szerbiai kupaverseny is volt. A legsikeresebbnek Nikolina Perčić bizonyult, aki a 17 évnél fiatalabbak között a második helyen ért célba, míg a serdülők mezőnyében Nikola Vujković Lamić a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Szintén a serdülők között Perčić Ivan az 5., Vuk Trišić a 7. helyen végzett, a felnőttek között pedig Mihajlo Bolić a 6. helyet szerezte meg.

A hétvégén Csúrogon rendezték meg a szerbiai ifjúsági liga 3. fordulóját, amelyen a Palics Evezősklub tíz versenyzővel vett részt. A termés két érem, ugyanis a Bogosavljev Anna, Korhecz Boglárka, Teodora Blagojević, Arnold Réka alkotta serdülő négypárevezős egység ezen a regattán is aranyérmet nyert, Malatinszki Laura pedig pionír egypárban a harmadik helyen ért célba.

Nyitókép: Kajdocsi Tamás és edzője, Rozsnyik Ervin a havannai olimpiai kvalifikációs versenyen