2024. május 10., péntek
KAJAK-KENU

Országos harmadik a Tiszavirág

Hideg, viharos időben fogadta Belgrád a kajakozók országos bajnokságának résztvevőit. A négynapos esemény rengeteg futamot tartogatott, hiszen a pionír, a junior, a kadét és a felnőtt korcsoportok tagjai versenyeztek 200, 500 és 1000 méteren, egyesben, párosban vagy négyesben.

Huszonhét kajakklub képviseltette magát az országból, a helyezések után járó pontok alapján pedig a zentai Tiszavirág Kajakklub tagjai okkal lehettek elégedettek, hiszen összesítésben a harmadik helyet szerezték meg a šabaci Zorka és a palánkai Tarkett mögött.

A zentaiak a pionírok és a juniorok között a legmagasabb pontszámot érték el a teljes mezőnyben, a juniorok és a felnőttek között azonban kimagasodott eredményeivel a két rivális. A magyarkanizsai Bratstvo összesítésben a 14. helyen zárt, de a legjobbként azok között, akiknek a felnőtt mezőnyben nem volt képviselőjük.

A két Tisza menti csapat főbb éremhalmozói között voltak azok, akik két korosztályban is rajthoz állhattak, mint a magyarkanizsai Nagy Lara vagy a zentai Gere Katalin, de ki kell emelni a szintén zentai Fenyvesi Jankát, aki a felnőttek között egy nap alatt nyolc érmet lapátolt össze. A Tiszavirág összesen 22, a Bratstvo pedig 6 éremmel térhetett haza.