2024. május 16., csütörtök
RÖPLABDA – XXXII. NŐI EB

Franciaországgal az elődöntőért

Szerbia címvédő válogatottja elég rutinosan győzte le Magyarországot a női röplabda-Eb nyolcaddöntőjében, és szerdán az elődöntőért a horvát lányok felett váratlan diadalt aratott Franciaországgal mérkőzik. A két csapat a csoportban már találkozott, és Szerbia nagyon fölényesen, 3:0 (25:14, 25:13, 25:16) arányban nyert.

Ennek a párharcnak a győztese a négy között a Lengyelország–Törökország mérkőzés továbbjutójával csatázhat.

A magyar válogatott derekasan küzdött a nyolcaddöntőben, nem adta fel előre a meccset a címvédő vendéglátóknak. A lengyel Jakub Gluszak edzette magyar lányok különösen az első játszmában mutatták meg, hogy mire lehetnek képesek, amikor a 21:8-as hátrányt erősen lefaragták, és csak 25:20-ra veszítettek, majd a következő két játékrészben is 19 és 17 pontot szereztek.

A meccs legjobbja a 19 pontos Tijana Bošković volt, magyar részről pedig elsősorban a 14 pontos Németh Anett tűnt ki. A csapat legjobbjának számító Szakmáry Gréta, akit a szerb csapat a nyitásokkal terhelt le, ezúttal csak 10 pontig jutott.

A nyolcaddöntő az este az Olaszország–Belgium és Oroszország–Fehéroroszország meccsekkel zárult.

Eredmények, nyolcaddöntő: Szerbia–Magyarország 3:0, Franciaország–Horvátország 3:2, Törökország–Csehország 3:1, Lengyelország–Ukrajna 3:1