2024. július 27., szombat
VÍZILABDA

Ötödik a Spartacus

A Spartacus győzelmével zárult a hazai női bajnokság alsóházi rangadója, a szabadkai együttes a helyosztó második mérkőzésén is diadalmaskodott a Zenta felett, így megszerezte az ötödik helyet. Az egyik fél második sikeréig tartó párharc Tisza-parti visszavágója az első találkozónál is szorosabban alakult. A meccs során mindkét gárda rengeteget hibázott, a lövések egyik oldalon sem ültek, a támadások leginkább az elpuskázott lehetőségekről, a rossz megoldásokról szóltak. A felek ugyan kétgólos vendégvezetésnél vágtak neki a második félidőnek, ám a Zenta felzárkózott és hajrára egyenlített, két és fél perccel a lefújást megelőzően 6:6 állt az ereményjelzőn. A végjátékban a Spartacus egy hajszállal szerencsésebbnek bizonyult, 46 másodperccel a vége előtt legjobbja, Ivana Tokić góljával vezetéshez jutott, és a folytatásban rutinosan megőrizte a minimális különbséget. A harmadik helyet a Palilula szerezte meg, a belgrádi alakulat kétszer is simán győzte le a Tašt.

A magyar férfibajnokság döntőjének első összecsapásán a címvédő Ferencváros esélyeshez méltó játékkal rukkolt elő, Nyéki Balázs együttese különösen a második és a harmadik negyedben nyújtott kimagasló teljesítményének köszönhetően verte 6 góllal a Vasast. A visszavágót május 21-én rendezik. A bronzérmet az OSC szerezte meg, miután másodszor is legyőzte a BVSC-t.

Eredmények, női I. liga, visszavágók, a 3. helyért: Taš–Palilula 4:18 (a párharc végereménye: 0:2). Az 5. helyért: Zenta–Spartacus 6:7 (0:2). A 7. helyért: Singidunum–Partizan 6:15 (0:2). A bajnokság végeredménye: 1. Vojvodina, 2. Crvena zvezda, 3. Palilula, 4. Taš, 5. Spartacus, 6. Zenta, 7. Partizan, 8. Singidunum, 9. Vračar.
Szuperliga, 1. mérkőzések, a 3. helyért: Šabac–Crvena zvezda 11:9. Az 5. helyért: Valis–Partizan 13:15. A 7. helyért: Proleter–Vukovi 10:16.
Magyar férfibajnokság, döntő, 1. mérkőzés: FTC–Vasas 13:7. A 3. helyért, 2. mérkőzés: OSC–BVSC 17:14 (a párharc végeredménye: 2:0).

 

Nyitókép: A Spartacus jobban bírta a nyomást (Fotó: Erős Kincses Krisztina felvétele)