2024. május 9., csütörtök
VÍZILABDA – FÉRFI BL

Málta felé félúton

A Novi Beograd hatalmas csatát követően elkönyvelte második győzelmét a férfi Bajnokok Ligája negyeddöntős csoportkörének keddi játéknapján. Živko Gocić együttese a Marseille otthonában vendégszerepelt, a franciák kőkemény ellenállást tanúsítottak, ám Granados bravúrjainak és a remek előnykihasználásnak köszönhetően a fővárosi alakulat az utolsó játékrészben megfordította a találkozót. Az első negyedben a vendégek diktálták az iramot, de nem tudtak jelentős különbséget kialakítani, mindössze 4:3-ra vezettek az első szünetben.

A második nyolc percben pocsékul játszott a gárda, a Marseille négy találatára csupán Jakšić válaszolt eggyel, így a nagyszünetben már 7:5-re lépett el a vendéglátó. A Novi Beograd játéka 8:5-ös hátrányt követően kezdett javulni, Filipović egy és Granados három találatával egyenlítettek – időközben Manhercz is betalált a másik oldalon –, majd a harmadik játékrész lezárásaként Spaić mattolta Dobožanovot, így 11:10-es hazai vezetésnél vágtak neki a záróetapnak a felek.

A negyedik negyedben másfél percet kellett várni az első találatra, Vukićević révén újra kétgólos előnybe került a Marseille, Jakšić és Garanados azonban életben tartotta a újbelgárdi reményeket. A franciák utoljára Crousillat értékesített ötösével, 4:32-nél álltak jobban, a végjátékot viszont makulátlan előnykihasználással hozták a vendégek: előbb Vlahopulosz, majd Pijetlović talált be, utóbbinak a 38 másodperccel a vége előtt szerzett találata pedig újabb három pontot jelentett a Novi Beogradnak.

A csoport másik mérkőzésén a Pro Recco már az első félidőben lezárta a spliti Jadran elleni találkozót, az olasz sztárcsapat 6:2-re vezetett a nagyszünetben. A két, eddig hibátlan együttes április 2-án a Novi Beograd medencéjében csap össze egymással. A csoport első két helyezettje lehet ott máltai négyes döntőben, egyelőre úgy néz ki, a szerb és az olasz gárda lesz az A jelű négyes két továbbjutója.
Eredmények, negyeddöntő, 2. forduló, A csoport: Jadran (S)–Pro Recco 10:13, Marseille–Novi Beograd 13:14. Az állás: Pro Recco és Novi Beograd 6, Jadran (S) és Marseille 0 pont.