2024. május 9., csütörtök
VÍZILABDA VB

Szerbia nem jutott be az elődöntőbe

A szerb férfivízilabda-válogatott 15:13-ra kikapott Horvátországtól a Dohában zajló világbajnokság negyeddöntőjében, így legjobb esetben az ötödik helyért játszhat a folytatásban. A kezdeti horvát fölényt követően a szerbek átvették az irányítást, a második negyedben állandósult Mandićék vezetése, a horvátok azonban fórban rendre eredményesnek bizonyultak és a nagyszünetre egyenlítettek (9:9).

A harmadik játékrész kőkemény és gólszegény csatát hozott, Ivica Tucak tanítványai jobban gazdálkodtak az előnyeikkel, a szerbek jóval többet hibáztak, rengeteg lehetőséget parlagon hagytak – többek közt ötöst hibáztak – , így fordult a kocka, a záróetapnak a minimális horvát előny (11:10) mellett vágtak neki a felek. Az utolsó játékrészben Bijačék diktálták a tempót, a horvát hálóőr ismét büntetőt hárított, a másik oldalon Radoslav Filipović nem tudott érdemben hozzátenni a játékhoz, a szerbek meddő támadásokat vezettek. A rivális kétgólos előnyt szerzett a hajrára, amit már nem engedett ki a kezéből. Horvátország az elődöntőben a 18.30-kor kezdődő magyar–francia összecsapás győztese ellen ugrik medencébe.

A másik ágon spanyol–olasz összecsapást rendeznek a legjobbnégy között. A spanyolok a harmadik negyedben nyújtott kiváló teljesítményüknek köszönhetően léptek túl Montenegrón, míg az olaszok az utolsó két támadásban fordították a maguk javára az előző vb-n és az olimpián egyaránt ezüstérmes görögök elleni találkozót. Az elődöntő összecsapásait csütörtökön rendezik.
Eredmények, negyeddöntő: Spanyolország–Montenegró 15:12, Görögország–Olaszország 10:11, Szerbia–Horvátország 13:15.

 

Nyitókép: Nem lesz magyar–szerb rangadó az elődöntőben (Fotó: Marcel ter Bals/MTB-Photo/Szerbiai Vízilabda Szövetség)