2024. május 9., csütörtök
MAGYARKANIZSA LEGJOBB SPORTOLÓI – 2023

Ezúttal is a birkózók remekeltek

Magyarkanizsán kedden este hirdették ki a 2023-as esztendő legjobb sportolóit. A község kapcsán már megszokhattuk, hogy a prímet a birkózók viszik, és a számukra egyébként kellemes monotonitás ezúttal sem tört meg, 14 kategóriából 11-et a Potisje és versenyzői vittek el, ami egyrészt a klubban folyó kiváló munkáról tanúskodik, másrészt viszont arról, hogy a többieknek is igyekezniük kell, ha bele akarnak szólni a birkózók „dolgába”. Az atléták közül például senki nem jelent meg az oklevelek átvételére, de ez már legyen az ő dolguk, Fejsztámer Róbert polgármester és Borsos Csaba, a helyi sportszövetség elnöke viszont köszöntőjében jogosan dicsérte meg a városban kiválóan működő utánpótlás-nevelést, de burkoltan mindketten utaltak arra, jó lenne, ha a gyerekek később a felnőttmezőnyben is anyaegyesületeik hírnevét öregbítenék. A manapság oly nagy szeretettel emlegetett közösségépítés szempontjából valóban fontos lenne ez, de – mint azt már annyiszor hangoztattuk – a gyerekek szülőhelyükön tartása a sport esetében csak úgy lehetséges, ha maga a közösség segíti úgy a sportolókat, hogy azok ne kényszerüljenek a megélhetés miatt máshová igazolni.

Ami a tavalyi esztendő legjobb sportolóit illeti, úgy azt mondhatjuk, a felnőttmezőnyben is voltak sikerek, hiszen Losonc Szabolcs és Nagy Fanni a szerb és a magyar bajnokságot is megnyerte, Fanni ráadásul egy U23-as Eb-bronzot is szerzett, így teljesen megérdemelt, hogy ők lettek Magyarkanizsa legjobb sportolói 2023-ban. Rajuk kívül Özvegy Dániel, Lengyel Kevin, Újhelyi Balázs, Újhelyi Evelin és Habi Orsolya lett korosztályában a legjobb, közülük főleg Evelint kell kiemelni, aki az U17-es mezőnyben a világ-, Európa- és Balkán-bajnokságról is fényes sikerekkel tért haza.

A birkózók a legjobb klubnak és a legjobb edzőnek (Újhelyi Sándor) kijáró elsőséget is elvitték, rajtuk kívül pedig az ifimezőnyben a kajakos Ladányi Lídia lett a legjobb, a legjobb klub a szerbiai bajnokságban bronzérmes TSC női labdarúgóklub volt, a legnagyobb taps pedig talán az életműdíjas Saghmeister Antalnak járt, aki egész életében azért dolgozott, hogy az ottani asztaliteniszezők otthonra leljenek, és a sportág zavartalanul fejlődhessen.

 

Nyitókép: Magyarkanizsa legjobb sportolói 2023-ban, a polgármester társaságában (Fotó: Gergely Árpád felvétele)