2024. május 9., csütörtök
VÍZILABDA

Jöhet a magyar–szerb klasszikus

A férfi kontinenstorna nyolcaddöntőjében Dušan Mandićék a szoros első félidőt követően végül négy góllal megverték Franciaországot, így ma délután a magyarokkal játszanak a legjobb négybe jutásért. A szerbeknek a nagyszünet előtt még meggyűlt a bajuk a rutinos francia lövőkkel, a második félidőben viszont kijött a két csapat közti minőségbeli különbség. Uroš Stevanović együttese elsősorban Branislav Mitrović védéseinek, valamint Radomir Drašović, Nikola Jakšić és Mandić klasszis teljesítményének köszönhetően lépett tovább.

A szerb szövetségi kapitány a meccset követően azt mondta, pólósai még közel sincsenek csúcsformában, a kelleténél több hiba csúszik a játékukba, a folytatásban e tekintetben mindenképp javulniuk kell, ha meg szeretnék közelíteni a dobogót.

A szerb női válogatott remekül kezdte az Izrael elleni helyosztót, a második negyed végén már 7:4-re vezetett, Izrael viszont a következő nyolc percben ledolgozta hátrányát, és fordított. A végjátékban fej fej mellett haladtak a csapatok, a hajrában a rivális jobban kihasználta helyzeteit, így Dragana Ivković válogatottja a 10. helyen zárta az eindhoveni kontinensviadalt.

Eredmények, férfiak, nyolcaddöntő: Franciaország–Szerbia 10:14, Montenegró–Németország 10:5. Nők, a 9. helyért: Szerbia–Izrael 12:13. A 11. helyért: Németország–Csehország 15:12.