2024. május 9., csütörtök
VÍZILABDA

Mély vízben a fiatalok

Varga Zsolt szövetségi kapitány kihirdette a január 5-én Zágrábban kezdődő Európa-bajnokságra utazó magyar férfiválogatott keretét, a szakvezető a várakozásoknak megfelelően egy teljesen átalakult együttessel vág neki a kontinenstornának.

„Ez a csapat a korábban meghatározott irányvonalat képviseli: a keretet úgy állítottam össze, hogy ebben van a legtöbb variáció, a játékosok többsége több poszton is bevethető, és mindenütt magas szintű teljesítményre képes” – mondta Varga, majd hozzátette, azt is figyelembe vette, hogyan tudnak a legstabilabbak lenni védekezésben. A horvát fővárosban a csoportkörben Görögországgal, Olaszországgal és Grúziával meccsel majd az együttes.

A kontinenstornán a fiatalok kapnak lehetőséget, a februári dohai világbajnokságon viszont már a „nagyok” is szerephez jutnak, Angyal Dániel, Jansik Szilárd, Manhercz Krisztián, Vámos Márton, Varga Dénes, Vogel Soma és Zalánki Gergő kéthetes pihenőt követően folytatja a felkészülést.

A férfiválogatott Eb-kerete, kapusok: Gyapjas Viktor, Bányai Márk. Mezőnyjátékosok: Burián Gergely, Fekete Gergő, Hárai Balázs, Kovács Péter, Molnár Erik, Nagy Ádám, Pohl Zoltán, Szeghalmi Zsombor, Tátrai Dávid, Varga Vince, Vigvári Vince, Vigvári Vendel, Vismeg Zsombor.