2024. május 9., csütörtök
VÍZILABDA

Biztató szerb játék zárásként

A szerb válogatott egygólos vereséget szenvedett Spanyolországtól a budapesti felkészülési torna utolsó játéknapján, így a harmadik helyen zárta a viadalt. A 8:5-ös spanyol vezetést követően a válogatotthoz visszatérő Dušan Mandić szenzációs csavarjával, Strahinja Rašović és Radomir Drašović találataival a szerbek nagyszünetig minimálisra csökkentették a különbséget, majd a harmadik negyedben fordítottak is. A záróetapban Felipe Perrone szokásához híven klasszis megoldásokkal rukkolt elő, a spanyolok neki köszönhetően 13:11-re elléptek. A szerbek erejéből és idejéből az egyenlítésre még futotta, Marc Larumbe találta azonban lezárta a meccset. Uroš Stevanović összességében elégedett lehet a válogatott teljesítményével, egyedül a németek elleni kétgólos vereséget róhatja fel a csapatnak, a mutatott játék viszont belefér a felkészülés ezen szakaszában.

A magyarok zárásként a várakozásoknak megfelelően legyőzték a németeket, Varga Zsolt ezúttal is a fiataloknak adott inkább lehetőséget. Az együttesen érződött ugyan az összeszokottság hiánya, a második negyedre viszont sikerült kiküszöbölni a meccs kezdetén sűrűbben előforduló hibákat.

Ezúttal Vigvári Vince és Burián Gergely szállította a gólokat, négy-négy találatot szereztek, az együttes végül hatgólos győzelmet aratott. A magyar válogatott a szerbektől elszenvedett vereség miatt a spanyolok mögött a második helyen zárta a tornát.

Eredmények, 4. játéknap: Spanyolország–Szerbia 14:13, Magyarország–Németország 16:10. Az állás: Magyarország 7, Spanyolország 7, Szerbia 4, Németország 2, Románia 0 pont.

 

Nyitókép: Egy újabb magyar aranygeneráció van felnövekvőben (Fotó: MTI)