2024. május 9., csütörtök

Jól halad a felkészülés

A magyar női válogatott két győzelemmel hangolt a január elején Hollandiában esedékes Európa-bajnokságra. A Mihók Attila és Cseh Sándor vezette együttes Kínával készült a múlt hét folyamán, a két együttes előbb szombaton, majd vasárnap játszott nyilvános edzőmérkőzést.

Előbb Egerben csaptak össze a felek, a két társkapitány debütálásakor 13:8-ra, majd egy nappal később Budapesten 13:5-ös hazai sikerrel zárult a párharc. Az első találkozón a csapatkapitány, Keszthelyi Rita, míg a másodikon Parkes Rebecca játéka tűnt ki a csapatból, előbbi 5, utóbbi 4 találatot szerzett.

Az eindhoveni kontinensviadalon a holland és a spanyol csapaton kívüli legjobb gárda olimpiai kvótát szerez.

A SZERBEK SZENTESEN KÉSZÜLNEK
A szerb női válogatott Szentesen, a Duna-kupa keretein belül készül az Eb-re, Dragana Ivković tanítványai a Szentes csapata mellett a Dunaújvárossal, valamint Szlovákia, Németország és Nagy-Britannia nemzeti válogatottjaival játszanak. A szerb lányok az első játéknapon magabiztosan győzték le a szlovákokat.

Eredmények, 1. nap: Nagy-Britannia–Szentes 20:15, Szlovákia–Németország 14:15, Németország–Nagy-Britannia 9:12, Szentes–Dunaújváros 9:15, Szerbia–Szlovákia 15:8.

 

Nyitókép: Gurisatti Grétából remélhetőleg Mihók Attila az Eb-n is kihozza a legjobbakat (Fotó: MTI)