2024. május 9., csütörtök

Kiújult Jakšić sérülése

A Novi Beograd közleménye szerint kiújult Nikola Jakšić könyöksérülése, így a szerb vízilabda-válogatott csapatkapitánya várhatóan kihagyja a januárban esedékes Európa-bajnokságot. A fővárosi klub kedden közölte, hogy kiválósága a Brescia elleni Bajnokok Ligája-találkozón sérült meg, az orvosi vizsgálatok igazolták, hogy kiújult a jobb könyökét érintő probléma, valószínűleg egy hónap kényszerszünet vár rá.

Jakšićra a következő hetekben több fontos meccs várt volna, többek között az A csoport első helyéről döntő, Sabadell elleni BL-találkozó, valamint a hazai kupadöntő. Hiánya nemcsak a válogatottat, hanem klubcsapatát is érzékenyen érinti, hiszen a klasszis remek formát mutatott az utóbbi időszakban – az idényben eddig 19 gólt szerzett és 12 gólpasszt adott.

A zágrábi Európa-bajnokság január 4-én rajtol, Uroš Stevanović szövetségi kapitánynak minden bizonnyal komoly fejtörést okoz majd az első számú bekk pótlása.

HUSZONHETEN A LISTÁN
A magyar válogatott december 11-én kezdi meg a felkészülést a kontinensviadalra és a februárban esedékes világbajnokságra, Varga Zsolt 27 pólóst hívott meg a keretbe.

A csapatban helyet kapott 14 fukuokai világbajnok – egyedül Német Toni maradt ki, aki jelenleg vállműtétje után lábadozik, a rehabilitáció gyorsaságának függvénye, hogy a későbbiekben csatlakozik-e a gárdához –, mellettük a nyári U20-as világbajnokságon aranyérmes korosztályos válogatott 9 ifjú titánjának szavazott bizalmat a szakvezető: „A terv az, hogy az Európa-bajnokságra fiatalabb csapattal megyünk, a jövő építése céljából, de az eredményesség ugyanúgy szempont, mint bármikor máskor.”

A magyar válogatott kerete, kapusok: Bányai Márk, Gyapjas Viktor, Lévai Márton, Szakonyi Dániel, Vogel Soma. Mezőnyjátékosok: Ágh György, Angyal Dániel, Burián Gergő, Ekler Zsombor, Fekete Gergő, Hárai Balázs, Jansik Szilárd, Kovács Péter, Manhercz Krisztián, Mészáros Mátyás, Molnár Erik, Nagy Ádám, Nagy Ákos, Pohl Zoltán, Szeghalmi Zsombor, Tátrai Dávid, Vámos Márton, Varga Dénes, Vigvári Vendel, Vigvári Vince, Vismeg Zsombor, Zalánki Gergő.