2024. május 15., szerda
SZABADKAI SPORTHÍREK

A súlyemelők négy érme

Négy érmet nyertek a Spartacus súlyemelői a Szabadkán megtartott felnőtt országos bajnokságon. A dobogó legfelső fokára Kajdocsi Tamás állhatott fel a +109 kilogrammosok mezőnyében, Bencsik Masa Balázs (81 kg) és Marin Vukov (73 kg) ezüstérmet nyertek, Mihajlo Šijak (89 kg) pedig bronzérmes lett. Ördög Iván szakításban 91 kg-mal új rekordot állított fel a 15 éven aluliak között, Bencsik pedig 115 kg-os szakítással és 246 kg-os összteljesítménnyel állított fel új junior országos csúcsot. Bencsik három hét múlva edzőjével, Rozsnyik Ervinnel Litvániába utazik a balti országok nyílt kupájára, ahol nem a 81, hanem a 73 kg-os súlycsoportban áll pódiumra.

Versenyzők, edzők, bírók (Kajdocsi Zoltán felvétele)

Versenyzők, edzők, bírók (Kajdocsi Zoltán felvétele)

Vereséggel kezdték a bajnokságot a Spartacus kézilabdázói a Szuper B liga északi csoportjában. A Kék Galambok szombat este a Kikindát fogadták, és nagy küzdelem után a vendégek örülhettek 26:25-re. A többi eredmény: Kolubara–SU Lavovi 26:15, Inđija–Crvenka 32:31, Sinđelić–Szivác 28:28, a Vrbas–Lavovi BP és a Hercegovac–Radnički mérkőzést elhalasztották.

A Spartacus juniorfiú-teniszcsapata ezüst-, a lányok pedig bronzérmet nyertek Nišben az országos csapatbajnokság döntő tornáján. A fináléig vezető úton a fiúk előbb a belgrádi Dril csapatát 4:0-ra, majd a niši TAZ együttesét 3:1-re győzték le, a döntőben azonban nagy csatában 3:1 arányban alulmaradtak a belgrádi Partizan együttesével szemben. A Spartacus a következő összeállításban játszott az országos csapatbajnokságon: Denis Štanculov, Jugyák Adriano, Mateja Gojković, Luka Ilić, a csapat vezetőedzője Demeter László. A lánycsapat az elődöntőben a Crvena zvezda gárdájával találkozott, és 3:1-re kikapott a fővárosiaktól. A lányok a következő összeállításban játszottak: Lana Virc, Anja Pisar, Nina Bokan, a csapat vezetőedzője Veselin Rakočević.

Nyitókép: Versenyzők, edzők, bírók (Kajdocsi Zoltán felvétele)