2024. május 9., csütörtök
VÍZILABDA – FÉRFI BL

Kivágta magát a Fradi

A Ferencváros győzelemmel rajtolt a BL-ben, Nyéki Balázs együttese vendéglátóként győzte le a Herceg Novi-i Jadran együttesét. A zöld-fehérek rosszul kezdték a mérkőzést, az első félidőben Darko Durović 80 százalékos hatékonysággal hárította a lövéseiket, így kétgólos montenegrói vezetésnél cseréltek térfelet a riválisok. A nagyszünet után megrázta magát a hazai gárda, Dušan Mandić és Edoardo Di Somma vezérletével kevesebb mint öt perc alatt fordítottak. A záróetapban Varga Dénes remek labdaszerzését és gólját követően először vezetett két góllal a Fradi, és a Jadran a lefújásig már nem tudott érdemben hozzászólni az eredmény alakulásához.

Darko Durović eleinte alaposan megnehezítette a Fradi dolgát (Fotó: MTI)

Darko Durović eleinte alaposan megnehezítette a Fradi dolgát (Fotó: MTI)

A Crvena zvezda viszont vereséggel nyitott a spliti Jadran otthonában. Az első félidő szigorú sorminta szerint zajlott: a belgrádiak megszerezték a vezetést, a horvátok egyenlítettek. Ettől csak közvetlenül a nagyszünet előtt tértek el a felek, így a piros-fehérek egygólos előnnyel várták a folytatást. A harmadik nyolc percben a vendégek ugyan elmentek két találattal, a végjáték azonban a házigazdák jegyében telt, akik egy 7:1-es sorozatot produkálva eldöntötték a meccset.

Eredmények, 1. forduló, C csoport: FTC–Jadran (HN) (montenegrói) 9:7, Jadran (S)–C. zvezda 16:13. D csoport: Barceloneta–Spandau 16:6, Marseille–Vouliagmeni 15:13.

Nyitókép: Darko Durović eleinte alaposan megnehezítette a Fradi dolgát (Fotó: MTI)