2024. május 9., csütörtök
VÍZILABDA

Jakšićék bemelegítettek

A Novi Beograd remekül kezdte szereplését a Bajnokok Ligája idei kiírásában, Živko Gocić együttese házigazdaként fölényes győzelmet aratott a bukaresti Steaua felett. A belgrádi alakulat hat góllal nyitotta a találkozót, a félidőben már 11:4-re vezetett. Nikola Jakšić a végére régi önmagát idézte, 6/6-os mutatóval zárta a meccset, egyelőre úgy tűnik, sikerült megoldani a vele kapcsolatban felmerült problémákat. A csapat a következő fordulóban a Bresciához utazik, ott már közel sem lesz ilyen könnyű dolga, az olaszok a nyitányon a Sabadell otthonában vendégeskedtek, ahol a hajrában egalizáltak, és büntetőkkel végül győztek is. A gólszegény meccsen a házigazda 25 másodperc alatt duplázta meg találatai számát, végül csak kikapott: a harmadik negyed végén még csak 2:2 állt az eredményjelzőn, a Sabadell két találattal nyitotta a záróetapot, az olaszok egyenlítettek, majd a rendes játékidő alatt még egy-egy gól született mindkét oldalon. Az ötösök során az utolsó sorozatig mindenki magabiztosan értékesítette a saját próbálkozását, Petar Tešanović viszont hárította Fynn Schutze kísérletét, így az olaszok örülhettek a végén.

A Ferencváros és a C. zvezda tegnap kezdte meg szereplését a sorozatban, előbbi a Herceg Novi, utóbbi pedig a spliti Jadran ellen.

Eredmények, 1. forduló, A csoport: Sabadell–Brescia 5:5 – ötméteresekkel: 9:10, Novi Beograd–Steaua 19:7. B csoport: Olimpiakosz–Jug 12:12 – ötméteresekkel:16:15, Pro Recco–Dinamo (T) 15:6.