2024. május 9., csütörtök
VÍZILABDA

Lezajlott a selejtező

A hétvégén lebonyolították a hazai felnőtt női bajnokság selejtező tornáit, az eredmények alapján a Vojvodina, a Palilula, a Crvena zvezda és a Taš 2000 jutott a felsőházba, míg a Spartacus az alsóházban kap majd helyet. A Zenta, a Singidunum és a Vračar nem vett részt a kvalifikáción, így automatikusan az alsóházban kezdi meg szereplését. A selejtező legnagyobb vesztese egyértelműen a szabadkai Spartacus, amely a tavalyi szereplésének köszönhetően épp az erősebb klubokkal mérettetett meg, így lecsúszott az első négy hely valamelyikéről. A tornákat Újvidéken és Belgrádban rendezték, utóbbi helyszínen a Crvena zvezda–Taš 2000 találkozóra majd csak a hétvégén kerül sor, ám az már eldőlt, hogy ez a két gárda játszhat a jobbak között. A bajnokság a tervek szerint október 7-én rajtol.

Eredmények, Újvidék, 1. forduló: Vojvodina–Palilula 22:8. 2. forduló: Vojvodina–Spartacus 16:10. 3. forduló: Spartacus–Palilula 7:16. A végeredmény: 1. Vojvodina 6, 2. Palilula 3, 3. Spartacus 0 pont. Belgrád, 1. forduló: Crvena zvezda–Partizan 30:6. 2. forduló: Taš 2000–Partizan 14:8. Az állás: 1. Crvena zvezda 6, 2. Taš 2000 3, 3. Partizan 0 pont.

Már a negyeddöntő is jó lesz

Hétfőn lebonyolították a női magyar kupa negyeddöntőjének sorsolását, az aktuális bajnok Eger rögtön a címvédő Ferencvárossal csap össze, így egyik favorit hamar búcsúzik is. Az előző idényben a kupában és a bajnokságban is az elődöntőben találkozott egymással a két csapat, előbbiben a fővárosiak, utóbbiban a hevesiek kerekedtek felül. A negyeddöntő első mérkőzéseit pénteken, a visszavágókat szombaton játsszák. A négyes döntőre november 17–18-án kerül sor.

A negyeddöntő párosítása: Szeged–UVSE, Eger–FTC, BVSC–Szentes, Dunaújváros–III. Kerület. Tegnap délután az európai szövetség lebonyolította a nemzetközi sorozatok sorsolását, s akárcsak a magyar kupában, az Eger és a Fradi a női BL-ben is összekerült egymással.

Női Bajnokok Ligája, A csoport: Orizzonte, Sant Andreu, Roma, Terrassa. B csoport: Sabadell, Mulhouse, Alimosz, Dunaújváros. C csoport: Eger, Mataro, Ethnikosz, FTC. D csoport: Olimpiakosz, UVSE, Vouliagmeni, Mediterrani.

Férfi Eurokupa, A csoport: Palermo, Barcelona, Solaris, Tourcoing. B csoport: Honvéd, Vasas, Szmirnisz, Savona. C csoport: Šabac, Primorje, BVSC, Hannover. D csoport: Trieste, Primorac, Ortigia, Panioniosz.

Női Eurokupa, A csoport: Lille, Glyfada, Padova, ZV De Zaan. B csoport: BVSC, Trieste, Spandau, Nancy.