2024. május 8., szerda
Tour de Fruška

Több mint 800 versenyző rajtolt

Igor Mirović tartományi kormányfő nyitotta meg szombaton a Fruška gora lankáin az 55 és 110 kilométeres kerékpárversenyt, amely a Tour de Fruška elnevezésű őszi sport- és szabadidős rendezvény legnépszerűbb versenyszáma.

A természet, az egészséges életmód, a kerékpározás és általában a sport szerelmeseinek szánt rendezvény a tartományi kormány támogatásával valósult meg. Szerbiából, Európából és Kínából, valamint a szomszédos országokból érkeztek a versenyzők Vrdnikre. A kerékpárverseny mellett terepfutásban is megmérethették magukat a résztvevők, a legkisebbek pedig akadálypályákon vehettek részt, valamint lábbal tolós kerékpárokkal is versenybe szállhattak.

– Szeretnénk, ha Vrdnik és a Fruška gora a sport, a kerékpározás, a környezetvédelem iránti felelősségteljes magatartás és általában a turizmus mint nagy lehetőségeket rejtő ágazat fejlesztésének a helyszíne lenne. Vrdniken van a harmadik leglátogatottabb gyógyfürdő Szerbiában, és az ehhez hasonló rendezvények jelentősen hozzájárulnak a vidék gyorsabb ütemű fejlődéséhez – mondta Mirović, aki egyben a rendezvény szervezőbizottságának az elnöke. Köszönetet mondott a Belügyminisztérium tagjainak és mindazoknak, akik a rendezvény létrehozásán tevékenykedtek.

Tihomir Stojaković, Ürög polgármestere kijelentette, hogy a város a lehetőségeihez mérten igyekezett támogatni a rendezvényt, amely a sport népszerűsítése mellett nemcsak Ürög és a Fruška gora, hanem az egész Vajdaság gazdaságát és turizmusát is fellendítheti.

Nyitókép: Tartományi kormány