2024. május 15., szerda
RÖPLABDA

Mexikó a lányok első ellenfele

Alig pihente ki az Eb-ezüstérem megszerzésének fáradalmait, Szerbia női röplabda-válogatottjára újabb rangos megmérettetés vár. Mától tartják meg ugyanis a jövő évi párizsi olimpia selejtezőjének tornáit, melyeken Kínában, Japánban és Lengyelországban 24 válogatott küzd hat olimpiai vízumért.

Közép-európai idő szerint ma délelőtt 10 órakor Szerbia a kínai Ningbóban Mexikó válogatottjával kezd, majd sorban Ukrajna, Kanada, Csehország, a Dominikai Köztársaság, Hollandia és Kína következik. A férfiak selejtezőit szeptember 30-ai kezdettel tartják meg.

Időközben lassan véget ér a férfi Eb is. Ma (szombat) este Rómában a bronzmeccsen Franciaország és Szlovénia, majd a döntőben Olaszország és Lengyelország találkoznak. A címvédő olaszok az elődöntőben az olimpiai bajnokot múlták felül, a lengyelek pedig visszavágtak Szlovéniának a két évvel ezelőtti elődöntős vereségért.

Jól működött az olasz sánc a francia leütésekkel szemben (Fotó: Beta/AP)

Jól működött az olasz sánc a francia leütésekkel szemben (Fotó: Beta/AP)

Az európai szövetség közzétette a további sorrendet, így a negyeddöntő vesztesei esetében a Hollandia, Szerbia, Románia és Ukrajna rangsor a hivatalos az 5–8. helyen, vagyis Szerbia a 6. pozícióban zárt.

Férfi Eb, elődöntő: Olaszország–Franciaország 3:0, Lengyelország–Szlovénia 3:1.

Nyitókép: Jól működött az olasz sánc a francia leütésekkel szemben (Fotó: Beta/AP)