2024. május 9., csütörtök
ÚSZÁS

Bajnok a Kanizsa

Befejeződött az idei országos nyílt vízi hosszútávú úszóverseny-sorozat, amelyet 15 helyszínen rendeztek meg, 56 klub 452 úszójának részvételével. Az ünnepélyes eredményhirdetésre a versenysorozat utolsó helyszínén, a Veliko Gradište melletti Srebrno jezerón került sor. Az idényt eredményesen zárta a magyarkanizsai Kanizsa Úszóklub, mivel összesített csapatversenyben az első helyen végzett 51 611,25 ponttal. A második helyet az óbecsei Swim Star Úszóklub szerezte meg 22 678,83 ponttal, harmadik lett a mitrovicai Srem Úszóklub 11 938,00 ponttal.
Abszolút összetett sorrendben és abszolút sorrendben a férfiaknál első Marko Lončarski (Swim Star) 2926,25 ponttal. Abszolút sorrendben a nőknél első Varga Réka (Swim Star) 2850,00 ponttal. A Kanizsa úszói az országos korosztályos versenyben összesen tizenöt érmet nyertek (2 aranyat, 2 ezüstöt, 11 bronzot). A Kanizsa korosztályos országos bajnokai Pilisi Zsófia és Farkas Etelka.

A Kanizsa úszói Veliko Gradištén

A Kanizsa úszói Veliko Gradištén

– A versenysorozatra napi két edzéssel készültünk fel a Tiszán, amelyeket Dragan Ačić és én vezettünk. Az idén öt zentai versenyzővel erősítettük sorainkat. A kiírásban összesen 27 úszónk vett részt, és változó létszámú csapattal minden versenyen részt vettünk. Csapatunkban magas szintű barátság és csapatszellem uralkodik, az egy mindenkiért és mindenki egyért elv alapján. Versenyzőink minden alkalommal nagy akarással és lelkesedéssel küzdöttek, a pioníroktól kezdve a veteránokig. A befektetett munkának meglett gyümölcse, mivel sikerült zsinórban kilencedik alkalommal megszereznünk az országos csapatbajnoki címet – mondta Kormos Rudolf.

Nyitókép: A Kanizsa úszói Veliko Gradištén