2024. május 15., szerda
SZABADKAI SPORTHÍREK

Ópázovai győzelem az emléktornán

Az ópázovai Jedinstvo nyerte meg a 11. Josip Marković női röplabda-emléktornát, miután a döntőben 3:0-ra legyőzte a lajkovaci Železničar csapatát. A bronzmérkőzésen a romániai Lugoj együttese 3:2-re nyert a szabadkai Spartacus ellen. A döntő után kihirdették a torna legjobbjait. A legtechnikásabb játékosnak Marija Miljevićet választották az ópázovai csapatból, a legjobb sáncolónak Ljubica Milojević bizonyult a Železničar együtteséből, a legjobb liberó pedig Silvija Popović a Lugoj csapatából. A torna legjobb játékosa címet a Jedinstvo játékosa, Branka Tica érdemelte ki. Eredmények, elődöntők: Jedinstvo–Lugoj 3:0, Spartacus–Železničar 1:3. A 3. helyért: Spartacus–Lugoj 2:3. Döntő: Jedinstvo–Železničar 3:0.

Elrajtolt a II. futsalliga. A nyitókörben a Spartacus 7:6-ra kikapott Verbászon a Leteći Holanđanin csapatától. Az 1. forduló többi eredménye: Smederevo–Hram 6:1, Leskovac–Požarevac 3:7, Partenon–Kragujevac Wild Boars 7:0, Bele crkve–Gvozdeni puk 7:3, Ekonomist–Kalča 5:6.

A törökországi Sivas városában rendezték a junior atlétikai Balkán bajnokságot, melyen Minja Kopunović révén a Spartacus is képviseltette magát. A szabadkai tehetség tagja volt a 47,73-as idővel bronzérmes szerb 4×100-as váltónak (mellette még Milinković, Jahoda és Perović alkották a csapatot), emellett rajthoz állt 400 méteren is, ahol 58,31-es idővel a 6. helyen ért célba.

Tizenhét érmet nyertek a Spartacus súlyemelői a tartományi junior- és U23-as bajnokságon (A Spartacus Súlyemelőklub felvétele)

Tizenhét érmet nyertek a Spartacus súlyemelői a tartományi junior- és U23-as bajnokságon (A Spartacus Súlyemelőklub felvétele)

A Spartacus súlyemelői 17 érmet (9 aranyat, 5 ezüstöt, 3 bronzot) nyertek Zomborban a juniorok és a 23 éven aluliak vajdasági bajnokságán. Az egyéni aranyérmek mellett a juniorcsapat (Bencsik Masa Balázs, Ördög Iván, Vukov Marin, Bús Máté) is a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. A szabadkai súlyemelők több rekordot átadtak a múltnak: Ördög (73 kg) 108 kg-os lökéssel saját országos csúcsát javította meg a 15 éven aluliak között, Bencsik Masa (81 kg) lökésben 135 kg-mal új országos csúcsot állított fel a juniorok mezőnyében, Aleksandar Saulić összesítettben 7 kg-ot javított eddigi legjobb eredményén. A Spartacus színeiben 23 súlyemelő indult a tartományi bajnokságon, mellettük 3 edző és 3 bíró is részt vett a zombori viadalon. Kajdocsi Tamás edzőjével, Rozsnyik Ervinnel szerdán Szaúd-Arábiába, a felnőtt-világbajnokságra utazik, mely egyben olimpiai kvalifikációs verseny is.

Nyitókép: Tizenhét érmet nyertek a Spartacus súlyemelői a tartományi junior- és U23-as bajnokságon (A Spartacus Súlyemelőklub felvétele)