2024. május 15., szerda
NŐI RÖPLABDA-VB

Szerbia második vb-döntője!

Szerbia női röplabda-válogatottja kiharcolta a címvédés lehetőségét. A négy évvel ezelőtt világbajnok csapat szerdán este a lengyel Gliwicében négy játszmában nyert az olimpiai bajnok USA ellen, és szombaton este a hollandiai Apeldornban az este lapzárta után játszott Olaszország–Brazília elődöntő nyertesével csatázhat a második vb-címért. Az USA feletti győzelemmel a szerb női válogatott folytatta a nyolcadik éve tartó sorozatot, amelyben minden világversenyen dobogón zár. E sorozatban négy Eb- és 2-2 vb- és olimpiai érem van.

Az USA ellen az első két játszma kiváló volt, a harmadikban az ellenfél is megmutatta valós képességeit, a negyedik játszmában pedig csak a hajrában volt tapasztalható az idegesség, amikor az USA 23:19-ről 24:23-ra jött fel, de Szerbia kihasználta a harmadik meccslabdát.

Női vb, elődöntő: Szerbia–USA 3:1 (25:21, 25:20, 17:25, 25:23).

Amíg a tavalyi bajnok lajkovaci Železničar a Spartacus feletti győzelemmel magabiztosan jutott be a kupa negyeddöntőjébe, a Novi Banovci-i Omladinac óriási meglepetésre győzni tudott a vasárnap szuperkupát nyert C. zvezda otthonában.

Női kupa, nyolcaddöntő: C. zvezda–Omladinac 2:3, Železničar–Spartacus 3:0.

Három mérkőzéssel ma kezdődik a szuperligák új bajnoksága. A Spartacus férficsapata 19 órakor a kragujevaci Radničkit fogadja, a Ribnica a Takovót látja vendégül, a nőknél pedig az Inđija–Železničar mérkőzéssel indul a pontvadászat.