2024. május 9., csütörtök
VÍZILABDA – U17-ES EB

Védhette a címét Szerbia

Szerbia kiváló játékkal legyőzte Magyarországot a törökországi Manisában befejeződött U17-es Európa-bajnokságon, és tegnap 19.30-kor azzal a Görögországgal szemben védhette meg a titulusát, amely nagy küzdelemben a csoportban legyőzte a szerbeket. Az elődöntő nagyon érdekes volt, mert a magyarok 0:4-ről 5:4-re fordítottak, a zárónegyed előtt egál volt (6:6), de az utolsó percekben hat gólt kaptak, s erre már nem volt megfelelő válaszuk. A másik elődöntő talán még izgalmasabb volt, amely végül ötméteresekkel dőlt el.

Elődöntő: Szerbia–Magyarország 12:9 (3:0, 1:3, 2:3, 6:3), Görögország–Spanyolország 9:9 – ötméteresekkel 5:4.

A szerbek nagyon összeszedetten hozták le a magyarok elleni utolsó negyedet (Fotó: Total Waterpolo)

A szerbek nagyon összeszedetten hozták le a magyarok elleni utolsó negyedet (Fotó: Total Waterpolo)

II. LIGA

A Goč a bajnok

Tudva az erőviszonyokat, a Zenta erősen tartalékos csapattal utazott el a II. liga Kraljevóban megrendezett négyes döntőjére, hiszen még a legjobb felállítással sem sokat bírtak volna a Belgrádból, Kragujevacról... erősített szerbiai csapatokkal, a helyi bíráskodásról nem is szólva. Ehhez mérten az elődöntőben 22:5-re kikaptak a bajnok aspiráns Gočtól, a bronzmérkőzésen pedig 20:6-os vereséget szenvedtek a Polettól. A zomboriak az elődöntőben egyébként aránylag tisztességesen helytálltak a Vranjačka Banjaiak ellen (10:15), a döntőben viszont a Goč alaposan megrázta magát és 17:4-re verte meg a házigazdákat.

Ide tartozó hír, hogy a jövő hét végén tartják meg Zentán a hagyományos, U14-es leány- és fiútornát, amelyre Dunaújvárosból, Szentesről, Dorogról és Nagykikindáról érkeznek a csapatok. A torna pénteken 16 órakor kezdődik, szombaton 8.30-kor, vasárnap pedig 9 órakor lesznek a meccsek.

Nyitókép: A szerbek nagyon összeszedetten hozták le a magyarok elleni utolsó negyedet (Fotó: Total Waterpolo)