2024. május 20., hétfő
VÍZILABDA – U17-ES FIÚ-EB

Címet védenek a szerbek

A törökországi İzmir melletti Manisában ma elkezdődik az U17-es Európa-bajnokság a fiúk számára is. A két évvel ezelőtti, Máltán megrendezett ilyen Eb-n Szerbia diadalmaskodott, Magyarország bronzérmes lett. A szerb válogatott a hétvégén már a helyszínre érkezett, Miloš Korolija vezetőedző pedig a következő csapatot vitte el: David Dimković (Partizan), Viktor Savić (C. zvezda), Strahinja Krstić (Partizan), Jakov Spasović (Partizan), Uroš Adamović (Partizan), Novak Lazić (Šabac), Luka Bošković (Becse), Strahinja Nešković (Partizan), Luka Dimić (Partizan), Vuk Kojić (Radnički), Luigi Canepa (Partizan), Luka Gladović (Partizan), Kosta Bodiroga (Partizan), Filip Novaković (Šabac), Marko Ićitović (Becse). A csoportbeosztások első pillantásra elég nevetségesek, a magyarok csoportja akár az Eb elődöntője is lehetne, de nem marad el sokkal a szerbek kvartettje sem.

A csoport: Magyarország, Spanyolország, Montenegró, Horvátország. B csoport: Szerbia, Görögország, Olaszország, Hollandia. C csoport: Franciaország, Románia, Lengyelország, Törökország. D csoport: Málta, Grúzia, Németország, Ukrajna.

A szerbek a mi időnk szerint ma 15.30-tól Olaszországgal találkoznak, majd a következő napokon a görögök és a hollandok következnek. A nyolcaddöntők augusztus 11-én kezdődnek, a döntőre 14-én kerül sor.

A címvédő szerbiai válogatott (Fotó: VSS)

A címvédő szerbiai válogatott (Fotó: VSS)

II. LIGA

Röhejes jelenetek Zomborban

Feleslegesen sikerült igen feszültre a nyári liga északi csoportjának utolsó mérkőzése, amelyen az volt a tét, hogy a Zenta vagy a zombori Polet végez az első helyen. A nyugat-bácskaiaknak ugyanis 16 gólos különbséggel kellett volna nyerniük, hogy megelőzzék a Tisza-partiakat, reálisan azonban nem volt erre lehetőség. A vízben aztán parázs jelenetek és kiállítások következtek, de idővel a fiatal zomboriaknak végképp elgurult a gyógyszerük, a bírói asztalnál köpködték a zentaiakat, néhány ottani kigyúrt néző is elégtételt akart venni, s az utolsó negyedre a szabadkai Saveljić játékvezetőnek is folyamatosan fütyült a sípja, így összességében 14:4-es (!) kiállítási arány sikeredett, a röhej végül pedig az volt, hogy a végső sípszó után is befújtak még egy büntetőt a zomboriaknak, és mivel már nem volt tétje, Locki zentai kapus a lövés pillanatában egyszerűen lebukott, de a zombori így is kapufát lőtt! A Zenta ezzel első lett, szombaton a kraljevói négyes döntőben 18.30-tól a helyi csapattal játssza az egyik elődöntőt, a másikat pedig a Vrnjačka Banja-i Goč a Polettal, a döntő vasárnap 20 órakor kezdődik. A reálisan legerősebb Goč a final fourra állítólag három kragujevaci játékost visz majd, tehát borítékolható a végső győzelme, de rejtély, hogy miért mindez, mert állítólag ők sem akarnak az I. B ligába jutni, ugyanis nekik sincs fedett medencéjük…

Zombor: Polet–Zenta 19:11 (4:2, 4:3, 3:3, 8:2)

Strand melletti medence, 20 néző, vezette: Saveljić (Szabadka) és Sremčev (Nagykikinda).

Polet: Aleksić, Viszmeg, Mijić, Nastasić 1, Konstantinović 2, Stanojčić 1, Šarčenski, Andrin 4, Šešević 3, Čabrilo 6, Marinković 2, Cvejtičanin.
Zenta: Locki, Tóth 2, Báló 1, Kovč 1, Lengyel, Burány, Zabos, Klosák, Gojković 1, Ecsegi 2, Gazdag, Nemes 1, Miheller, Popović 10.

Nyitókép: A címvédő szerbiai válogatott (Fotó: VSS)