2024. május 15., szerda
SZABADKAI SPORTHÍREK

Saulić bronzérmes az Európa-bajnokságon

Aleksandar Saulić, a Spartacus súlyemelője a 23 éven aluliak bukaresti súlyemelő-Európa-bajnokságán szakításban 100 kg-os teljesítménnyel bronzérmet nyert. A 61 kilósok között indult versenyző lökésben 123 kilóval a 4., olimpiai biatlonban 223 kilóval, egy kilóval a bronzérmes svéd versenyző mögött, szintén a 4. helyen végzett. Saulić a harmadik szabadkai súlyemelő, aki Európa-bajnokságon érmet nyert, és a negyedik férfi súlyemelő, aki Szerbiának érmet szerzett.

Aleksandar Saulić és edzője, Rozsnyik Ervin (A Spartacus Súlyemelőklub felvétele)

Aleksandar Saulić és edzője, Rozsnyik Ervin (A Spartacus Súlyemelőklub felvétele)

Mariborban tartották meg az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált, melyen Ördög Iván, a Spartacus 15 éves súlyemelője 106 kilós lökéssel új korosztályos országos csúcsot ért el. Szakításban 83 kilogrammot teljesített a fiatal tehetség. Csapatban a szerbiai válogatott, melyet a zombori Anđela Erdély, az ürögi Lenka Bursać és a hajdújárási Ördög alkotott, a második helyet szerezte meg.

Kraljevón rendkívül párás és meleg időben került sor a felnőtt országos atlétikai bajnokságra, melyen a Spartacus kisszámú csapata kiváló eredményeket ért el. A fiatalabb felnőtt korosztályba lépett Darijo Bašić Palković 800 méteren, 1:51,47-es idővel a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Sofija Dobrički 400 méteren 57,22-es idővel, mindössze öt századdal lemaradva a bronzéremről, a 4. helyen ért célba. A fiatalabb juniorokhoz tartozó Minja Kopunović 400 méteren 1:01,73-as idővel a 7. helyet szerezte meg az idősebbek és tapasztaltabbak mezőnyében, 200 méteren pedig 25,94-gyel a 8. helyen zárt. Nagy Gellért Béla 5000 méteren (16:53,15) az 5., 3000 méteren (9:16,44) a 6. helyen zárta az országos bajnokságot.

A Spartacus kerékpározói a Tarcal-hegységen megtartott Duna-kupán szálltak nyeregbe a hétvégén. Délelőtt hegyi versenyt rendeztek, melyen a kerékpározók a hegység legmagasabb csúcsára, a Crveni Čotra hajtottak fel. A 12,7 kilométeres távon a szabadkai versenyzők közül Perčić Ivan a 3., Kőrösi Miklós az 5., Nikola Vujković Lamić a 6. helyen végzett abszolút kategóriában, csapatban a Spartacus a 3. helyet szerezte meg. Délután 9,3 kilométeres hegyi időfutamot rendeztek, ahol Kőrösi a 4., Perčić az 5., Vujković Lamić a 8. helyen ért célba, csapatban a Spartacus itt is a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Nyitókép: Aleksandar Saulić és edzője, Rozsnyik Ervin (A Spartacus Súlyemelőklub felvétele)