2024. május 9., csütörtök
ÚSZÁS

Szabó első aranya az országoson

Szabó Szebasztián megszerezte első aranyérmét az idei magyar országos úszóbajnokságon, csütörtök este a Győr sprintere 50 gyorson 21,82 másodperces idővel állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

„Nagyon örülök ennek az időnek, meg is lepődtem rajta, mert az ob előtti utolsó héten nem edzettem, beteg voltam, elhagyott az erőm. Alapvetően tegnap úsztam először komolyabban, több számban is, a 100 gyors után rettenetesen rosszul is lettem. Szóval ahhoz képest, hogy egy hét kiesett, ez egy komoly idő, és nagyon jó érzés, hogy ilyen hamar sikerült visszanyernem a sebességem” – nyilatkozta győzelmét követően Szabó, aki a szerdai nyitónapon 100 gyorson negyedik lett, míg a győri 4×100 méteres vegyes és a 4×100-as gyorsváltó tagjaként két ezüstöt szerzett.

Az ob két napja alatt hat versenyző úszott olimpiai kvalifikációs időt (korábban A szint), szerdán Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid 1500 gyorson teljesítette a szintet, hozzájuk csatlakozott a második napon 200 pillén Milák Kristóf és Márton Richárd, 100 háton Kovács Benedek és 400 gyorson Késely Ajna.

Nyitókép: Szebi ezúttal is remekül kapta el a rajtot (Fotó: MTI)