2024. június 17., hétfő

Folytatódott az öregfiúk tornája

Szombaton a 3. fordulójához érkezett a közép-bánáti öregfiúk-focitorna. A kezdeményezés ötlete még március közepén Magyarittabén, az Ittabéi Téli Találkozók zárórendezvényén fogalmazódott meg egy kötetlen beszélgetés során a muzslyai, magyarittabéi, tordai és a magyarcsernyei focikedvelők körében. Az első tornát Muzslyán szervezték meg.

– Akkor este fogalmazódott meg bennünk az a gondolat, hogy jó lenne, ha azok az emberek, akik a közösség építésével foglalkoznak, közelebbről is megismerhetnék egymást, és a fociban találtuk meg ezt a lehetőséget, e mögé sorakoztunk fel. A későbbiek folyamán bővíteni szeretnénk ezt a négycsapatos tornát még legalább Szajánnal és a dél-bánátiakkal is – idézte fel Puskás János, a muzslyaiak csoportvezetője.

Magyarittabéről nyolcan érkeztek most – tudtuk meg Kerekes József csapattagtól: „Igyekszünk az idősebb focikedvelőket is összetoborozni, de ma is jöttek olyanok, akik tapasztalatlanok, ám kiveszik a részüket ebből, és szerintünk ez nagyon fontos.”

A magyarcsernyeiek egyébként a vendégeket 40×20-as pályával, illetve 5×2-es kapukkal várták. A mérkőzéseket 5+1-es felállásban játszották – ismertette Vastag Attila szervezőjátékos. „Nekünk elég ekkora pálya, illetve a 2×10 percnyi játékidő. Összeszokott társaság vagyunk, nagyon szeretjük a focit. Nagyon örülünk annak, hogy a részesei lehetünk ennek a tornasorozatnak.”

A torna következő szervezője Torda lesz. „Tordán most nincs sportélet, sajnos megszűnt a foci és a kézilabda is, a fiataljaink pedig Magyarittabére, Magyarcsernyére és Szentmihályra járnak sportolni. Nagyon örülünk ennek a kezdeményezésnek. Mi még nem voltunk házigazdái a rendezvénynek, de már nagyon várjuk” – mondta Lázár Jenő.

A torna gólkirálya hat találattal Aleksandar Živković csernyei játékos, a legjobb kapus pedig Balázs Dezső, a magyarcsernyeiek egyik hálóőre lett, tehát a torna ezen állomását a Magyarcsernye nyerte meg 7 ponttal, a 4 pontos Muzslya és a 3 pontos Torda előtt.

 

Nyitókép: A torna résztvevői (Fotó: Vidács Hajnalka felvétele)