2024. június 20., csütörtök

Biztató kezdet

A klub újjáalakulását követően lejátszották az első őszi idényt a magyarittabéi Bega labdarúgói

A valamivel több, mint öt évvel ezelőtt feloszlott magyarittabéi Bega Labdarúgóklub tavaly új elnököt választott a helybeli Patai Attila személyében, és az újonnan összeállt csapat új terveket kezdett szövögetni és megvalósítani. A klub tavaly lett nyolcvanéves, de a jeles évforduló megünneplését anyagi helyzetük nem tette lehetővé, ezért úgy döntöttek, hogy az ünnepséget az idei évre halasztják.

Az új csapat a begaszentgyörgyi–nagykikindai községközi ligában már maga mögött hagyott egy félszezont, amelyet az új elnökkel megpróbáltunk kiértékelni.

– Ahhoz képest, hogy mennyire nehéz helyzetben voltunk, az őszi szezont nagyon jól fejeztük be. A táblázat közepén helyezkedünk el, és csak három ponttal vagyunk lemaradva a harmadik helyezettől, ami azt jelenti, hogy a tavaszi szezonban feljebb is juthatunk, legalábbis ebben reménykedünk. Reálisnak tartom ezt az elgondolást, ugyanis a téli szünet során tíz új játékos érkezett a csapatba, akik többnyire magyarittabéiak, és akik eddig máshol játszottak. A tavaszi szezont így harmincöt regisztrált játékossal kezdjük majd, ami már egy komolyabb bázis, és amiből lehet válogatni – mondta Patai.

A klub elnökétől megtudtuk, hogy az őszi szezon során tíz mérkőzést játszottak le, ebből négyszer győztek, egyszer döntetlent játszottak, ötször pedig kikaptak.

– A liga többi csapata – hozzánk képest – sokkal felkészültebbnek számított, mi úgymond a semmiből indultunk el. Nekünk volt öt-hat olyan játékosunk, akik még soha nem játszottak nagypályán, tehát csak ősszel kezdték el igazi focistaként a pályafutásukat, és ennek fényében a táblázatban elfoglalt hatodik helyünk nagyon jó eredménynek számít. Ami a vereségeket illeti, csak a táblázat első két helyezettjétől kaptunk ki nagyobb arányban, a többi mérkőzés az utolsó percig szoros volt, akár mi is győzhettünk volna. A kezdet tehát biztató – hangsúlyozta a klubelnök.

A felnőttcsapat edzője a toráki Aleksandar Janković, aki térítésmentesen dolgozik a focistákkal.

– Sajnos egyelőre nincs keretünk arra, hogy az edzőnek vagy a labdarúgóinknak fizetést biztosítsunk, úgyhogy olyan fiatalokról beszélünk most, akik tényleg szeretnek futballozni – tette hozzá Patai.

Beszélgetésünk során az utánpótlás is szóba került. Mint az kiderült, összesen húsz gyermek jár rendszeresen az edzésekre, akikkel Popović Igor, a felnőttcsapat legidősebb focistája foglalkozik.

– Az ő esetükben három korcsoportról beszélhetünk, a 2010-es, a 2011-es és a 2012-es generációkról. Mindig egyre több gyermek jön, és számunkra ez azt jelenti, hogy Magyarittabén is van igény a futballra – zárta gondolatait Patai Attila.

 

Nyitókép: A Bega Labdarúgóklub felnőttcsapata (Fotó: Bega Labdarúgóklub)