2024. április 30., kedd

Balázs-Piri Soma Londonban lép fel

A London Mozart Players szólistája lesz Balázs-Piri Soma, a Virtuózok egyik tavalyi korcsoportgyőztese, akit az Armel Operafesztivál juttatott fellépési lehetőséghez.

Az Armel Opera Festival a kortárs opera népszerűsítése mellett nagy hangsúlyt fektet a fiatal tehetséges előadók felkarolására. Azon túl, hogy az operaversenyre a világ minden tájáról jelentkeznek énekesek, és a legtehetségesebbek szerepet kapnak a fesztivál bemutatóiban, a magyarországi Virtuózok Komolyzenei Tehetségkutató Verseny nyerteseinek biztosít bemutatkozási lehetőséget rangos koncerttermekben és neves közreműködők kíséretében.

Az Armel díjazottjaként elsőként 2015-ben Boros Misi zongorista mutatkozott be Zürichben a Tonhalleban, a Pannon Filharmonikusok kíséretében. A New York-i Carnegie Hallban Kökény Tamás nagybőgős és barátai 2017-ben, egy évvel később pedig Kristóf Réka operaénekes adott sikeres koncertet Äneas Humm (bariton) és Bogányi Gergely (zongora) közreműködésével. A Berlini Filharmónia koncerttermében 2016-ban Váradi Gyuszi hegedűs az Anima Musicae Kamarazenekarral, 2017-ben Abouzahra Amira hegedűs a MÁV Kamarazenekar kíséretében, és 2018-ban Ninh Đức Hoàng Long operaénekes, a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar közreműködésével mutatkozott be a berlini közönségnek. Az Armel Opera Festival díjazottjaként 2017-ben Londonban, az idén 70 éves London Mozart Players kíséretében Holozsai Eszter fuvolista, 2018-ban pedig Kis Radu hegedűs játékát ismerhette meg a közönség.

Szombaton Balázs-Piri Soma zongorista lesz a London Mozart Players szólistája.

A fiatal zongoraművész nagy izgalommal készül a londoni koncertre, amelynek különlegessége, hogy a London Mozart Players által meghirdetett zeneszerzőverseny győztes művét elsőként ő fogja bemutatni. Matthew Olyver Concerto in Clockwork című műve mellett Mozart d-moll zongoraversenye (K.466) szerepel a programjában.