2024. május 9., csütörtök

A díjazottak személyesen veszik át az Oscart

A 93. Oscar-gálát szervező Amerikai Filmakadémia közleményben tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy a pandémia ellenére az aranyszobrocskákat személyesen adják át a díjazottaknak, azzal, hogy a rendezvényen betartják a koronavírus elleni óvintézkedéseket.

Magát a közép-európai idő szerint április 26-án, hétfőn hajnali órákban megrendezésre kerülő Oscar-gálát Glenn Weiss filmproducer és televíziós rendező vezeti majd a produkcióért felelős Steven Soderbergh amerikai filmrendező segítségével.

Az Amerikai Filmakadémia az elmúlt napokban az összes Oscar-díjra jelölt számára elküldött egy levelet, amiben arra kérik meg őket, hogy élőben vegyenek részt a díjadáson, és nem biztosítanak számukra „virtuális jelenlétet”, ahogyan azt az Aranyglóbusz díjkiosztó szervezői lehetővé tették.

A szervezők megígérték, hogy a jelöltek és a televízió képernyője előtt ülők számára hangulatos és biztonságos este megszervezésére törekednek, így ennek jegyében a helyszínen koronavírus-teszteket is elvégezhetnek a résztvevők.

Az Oscar-díj átadását a koronavírus járvány miatt megszokott időponthoz képest 8 héttel később rendezik meg, ugyanis a járvány miatt bezártak a filmszínházak és számos mozifilm bemutatója is eltolódott. Az idei Oscar-díj fő esélyese David Fincher Mank című filmje, Gary Oldman főszereplésével, amely 10 jelölést kapott az idei díjkiosztón.