2024. május 13., hétfő

A közösségünkért végzett munkáért

Magyar Arany Érdemkeresztben részesült: Bordás Győző, Szabó-Hangya Teréz, Özvegy Károly, Lőcsei Ilona, dr. Jeges Zoltán, Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetettje: Bata János

Magyarország köztársasági elnöke a nemzeti ünnep, március 15. alkalmából, a miniszterelnök előterjesztésére kitüntetéseket adományozott. A kitüntetettek listája a Magyar Közlönyben jelent meg hétfőn.

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült mások mellett: Bordás Győző Márai Sándor-díjas író, szerkesztő, a Vajdasági Íróegyesület volt elnöke, a Vajdasági Magyar Nemzeti Tanács volt tagja, Szabó-Hangya Teréz újságíró, hitoktató, a Pannon RTV nyugalmazott megbízott főszerkesztője, a Szabadkai Magyar Rádió szerkesztőriportere, a vajdasági Keresztény Értelmiségi Kör alelnöke, Özvegy Károly, a szabadkai Grafoprodukt Nyomda tulajdonosa, Lőcsei Ilona szerkesztő, riporter, újságíró, a Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület titkára, dr. Jeges Zoltán villamosmérnök, a belgrádi Singidunum Egyetem és a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola nyugalmazott tanára.

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült mások mellett Bata János író, költő, műfordító, az Aracs című folyóirat főszerkesztője.