2024. május 10., péntek

Szent István öröksége

Vajdasági alkotók munkái is láthatók a budapesti kiállításon

Szeptember 7-én 19 órakor nyílik Budapesten, a Szent István Bazilikában Szent István öröksége címmel a Kárpát-medencei keresztény magyar alkotóművészeti kiállítás.

A Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány és a Józsa Judit Művészeti Alapítvány az Ars Sacra Alapítvánnyal együttműködve, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus keretében rendezi meg a tárlatot. A kiállítás világi fővédnöke dr. Áder János magyar köztársasági elnök, a tárlatot megnyitja dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere. Közreműködik Petrás Mária, Prima Primissima és Magyar Örökség Díjas népdalénekes, Kiss Krisztián, Szokolay Dongó Balázs, Nyíri László és Pánczél Kristóf.

A kiállításon mintegy a Kárpát-medence 200 képzőművészének alkotása látható, köztük vajdasági művészeké is: Gyurkovics Hunoré, Korhecz Papp Zsuzsannáé, Mezei Erzsébeté, Molnár Imréé, Molnár Lászlóé, Nemes Fekete Edité, Sándor Lauráé, Zsáki Istváné.

A kiállítás szeptember 2-a és 12-e között mindennap 10 és 18 óra között látogatható, kivéve szeptember 9-ét, amikor 10 és 15 óra között a tárlat zárva tart. A belépés ingyenes.