2024. május 12., vasárnap

Puskás, Szöktetés a szerájból

Megújult műsorral érkezik a Szegedi Szabadtéri Játékok

A pandémia és a bizonytalan pályázati támogatások miatt módosul a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évada – tudatta Barnák László, a fesztivál ügyvezető igazgatója.

Az eredeti tervekkel ellentétben mégsem mutatják be a Sok hűhó semmiért című Shakespeare-vígjátékot, az Újszegedi Színpad produkciói közül pedig a Traviata, valamint a Hófehérke és a hét törpe kerül ki a műsorból.

Az elmaradó előadások ellenére azonban nem maradnak izgalmas darabok nélkül a 90. jubileumi évad nézői, a szervezők számos plusz produkcióval készülnek.

A szezon június 24-én az Ajándékkoncert című szimfonikus zenekari koncerttel indul, majd július 17–18-án a Puskás Ferenc életéről szóló musicalt tűzi műsorára a Szabadtéri. Szente Vajk rendezésében 22 színész, 30 gyerekszínész és 60 táncos, valamint artista érkezik a Dóm térre.

Július 23-án egy koprodukciós előadás kerül színre az idén 70 éves Magyar Állami Népi Együttes jóvoltából, Tánc-ünnep címmel.

Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon is a szórakozásé lesz a főszerep: július 9–10-én a Játékszín fergeteges komédiáját, a Kölcsönlakást mutatják be, majd 23–24-én Mozart vígoperája, a Szöktetés a szerájból lesz látható. Az évad egészen augusztus közepéig tart, 19–20-án a Veres1 Színház Nők az idegösszeomlás szélén című musicalje kerül színre, Tasnádi Csaba rendezésében.

A tavalyi sikeres bemutatkozást követően visszatér a Dumaszínház is, ezúttal Kőhalmi Zoltán és Kiss Ádám érkezik egy-egy estére a ligetbe.

A változások nem érintik a műsoron maradt produkciókat, így a korábban meghirdetett időpontban lesz látható az Újszegedi Színpadon a Scapin Furfangjai, a Dóm téren pedig Szirtes Tamás rendezése, a Jézus Krisztus Szupersztár, Szente Vajk Apáca Show-ja, illetve a 20. század egyik legnagyobb musicalklasszikusa, a West Side Story, amely Alföldi Róbert rendezésében elevenedik meg a Dóm téren.