2024. május 12., vasárnap

Don-kanyar, Sors-kanyar

Ma és holnap lesz a KDSZ-ben a bemutatója a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház és az MNT koprodukciójában készült előadásnak

A Magyar Nemzeti Tanács és a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház koprodukciójában készült a Sors-kanyar című előadás, amely Dajka Margit és Lajtos Árpád házas évein keresztül a Don-kanyar tragédiáját eleveníti fel. Az előadás bemutatója a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban lesz ma és holnap este. Már minden jegy elkelt, ám a november 12-ei és december 3-ai reprízekre elő lehet jegyeztetni belépőjegyet. Budapesten november 6-án és 29-én láthatja az előadást a közönség.

Az előadás rendezője Kálló Béla Jászai Mari-díjas színművész. Dajka Margit megszemélyesítője Stelly Zsófia, Lajtos Árpád szerepében Mészáros Gábort láthatja a közönség.

A dramaturg Szigeti Réka. A koreográfus Táborosi Margaréta és Patyerek Csaba. A zeneszerző Szerda Balázs.

Az előadásban fellépnek a Vajdasági Kamara Táncegyüttes táncosai: Bognár Ádám, Gazsó Tibor, László Andor, Patyerek Csaba, Savelin Roland és Szakács Tamás. Közreműködik a Fokos Zenekar, a vendégzenészek Bubla Bence és Szerda Árpád.