2024. május 14., kedd

Médiatalálkozó a temerini Tájházban

Panelbeszélgetés Mi lesz veled helyi tájékoztatás? címmel – Kiállítás Németh Mátyás sajtófotóiból

Július 17-én, vasárnap 17 órakor szeretettel várjuk mindazokat a temerini származású, vagy Temerinhez kötődő újságírókat, szerkesztőket, operatőröket, vágókat, hangtechnikusokat..., valamennyi sajtóházban dolgozó munkatársat, és természetesen a nem hivatásos publicistákat is egy közös találkozóra, melyre az elmúlt egy év során – úgy tűnik –, ráragadt a Médiatalálkozó elnevezés.

Ha nem is túl szellemes az elnevezés, mégis kifejezi a szervezők elképzelését, azt, hogy találkozzanak és kicsit önmagukkal foglalkozzanak mindazok a temeriniek, akik különféle sajtóházakban dolgoznak/dolgoztak akár helyben, akár más városokban, vagy országokban.

A településünk fogadott ünnepéhez kötődő rendezvények sorába illeszkedik a tavalyihoz hasonlóan idén is a találkozó, az Illés-napi rendezvények egyik felvezetője lesz július 17-én a Tájházban.

A megjelenteket Gusztony András újságíró-szerkesztő, az Újvidéki Rádió 2-es csatornájának fő- és felelős szerkesztője üdvözli, majd megnyitjuk a tavaly májusban elhunyt Németh Mátyás sajtófotóiból álló kiállítást a Tájház udvarában levő Alkotóház korszerű képtárában. A kiállított fotókról, az egy évvel ezelőtt elhunyt, megbecsült kollégánkról Németh Zoltán, a Magyar Szó újvidéki, nyugalmazott újságírója szól, aki a napilap ma már hőskorának számító időszakában hétről hétre együtt járta a terepet falubelinkkel, és jelen volt számos díjazott és sikeres fotó születésénél. A kiállítás egész nyáron megtekinthető lesz.

Ezt követően panelbeszélgetés következik, Mi lesz veled helyi tájékoztatás? címmel. A beszélgetést Szabó Gabriella vezeti, a véleménynyilvánítók között lesz többek között Dujmovics György, a Temerini Újság alapító-főszerkesztője, Dejan Bekvalac operatőr és Tóth D. Lívia újságíró.

Mindeközben „megszólal” a Temerini Rádió, és a Tájház udvarában bográcsban rotyog majd a vacsora, a fakanalat Ternovácz István, az Újvidéki Rádió újságíró-szerkesztője veszi kézbe. 

A találkozó reményeink szerint ezúttal is helyt ad a társalgásnak, eszmecserének, ismerkedésnek, kis közösségünk erősítésének!