2024. április 29., hétfő

Oly korban éltem én…

Radnóti-est a zentai Mécsvirág együttessel

A szegedi Délvidék Ház Radnóti Miklós halálának 80. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésre hívja a közönséget. Az est előadója a zentai Mécsvirág együttes lesz. A rendezvényre 2024. április 18-án 17 órai kezdettel várnak mindenkit.

A zentai Pro Urbe-díjas Mécsvirág együttes 19 évvel ezelőtt alakult. Előadásaik a szülőföldről, az anyanyelvről, valamint a kultúra szépségéről és annak közösséget megtartó erejéről szólnak. Tagjai: Verebes Krnács Erika előadóművész, valamint Baráth Hajnal Anna és Zsoldos Ervin verséneklő.

Ahogyan az együttes nevében a rét, a mező jó illatú virágának, a mécsvirágnak a csodáját őrzi, amikor estefelé kinyílik, fehéren vagy vörösen virít az estébe hajló világban, mint az éjszakában pislákoló mécses lángja, úgy szeretnék a csoport tagjai hallgatóságukkal felfedeztetni és megszerettetni a népdal, a zene, a vers, egyszóval az énekelt vers legapróbb csodáit és szépségeit.

Verses – zenés előadásukkal, Radnóti Miklós halálának 80. évfordulója alkalmából, a költő életét és munkásságát felölelő összeállítással emlékeznek.

A rendezvényt most is egy délvidéki bor kóstolójával és kötetlen beszélgetéssel zárják, közölték a szervezők.