2024. május 8., szerda

Charlotte Rampling zárja a Shakespeare fesztivált

A világhírű angol színésznő, Charlotte Rampling október 12-én az újvidéki Szerb Nemzeti Színházban vendégeskedik a párizsi Centre International de Créations Théâtrales Shakespeare/ Bach című produkciójával. Az előadás egyben a 10. Shakespeare fesztivál záródarabja lesz.

A produkció William Shakespeare szonettjeit és Johann Sebastian Bach zenei szvitjeit mutatja be Charlotte Rampling és Sonja Wieder-Atherton csellonista előadásában. Charlotte Rampling és Sonja Wieder-Atherton költői párbeszédet alakított ki Shakespeare szonettjei és Bach szvitjei között.

Sonja Wieder-Atherton

Sonja Wieder-Atherton

A két művész 2013-ban már a költészetet és irodalmat ötvöző Danses nocturnes című előadással ötvözte tehetségét Benjamin Britten csellószvitjein és Sylvia Plath költő szövegein keresztül.

Charlotte Rampling

Charlotte Rampling

Jegyek mától vásárolhatóak az újvidéki Szerb Nemzeti Színház pénztáránál, illetve a www.snp.org.rs és a www.tickets.rs oldalon.

A jegyek ára elővételben, szeptember 24-ig 1500 dinár, utána pedig 1800 dinár.

A 10. Shakespeare Fesztivál támogatója a Tartományi Kormány, a Művelődési Minisztérium, Újvidék városa, Inđija község és az UNIQA.

Nyitókép, fotók: www.sekspirfestival.org