2024. május 15., szerda

Kiállni sosem ART a Zentai Alkotóházban

A Vajdasági Ifjúsági Fórum kiállításán négy fiatal képzőművész alkotásai tekinthetőek meg

Szabadka helyett idén először Zentán rendezték meg a Vajdasági Ifjúsági Fórum Kiállni sosem ART elnevezésű rendezvényét, amelynek keretében 4 fiatal képzőművész alkotásai tekinthetőek meg a Zentai Alkotóházban.

Gergely Árpád felvételei

Gergely Árpád felvételei

A VIFÓ hét évvel ezelőtt azzal a céllal indította útjára a rendezvényt, hogy olyan vajdasági fiatal képzőművészek számára teremtsenek bemutatkozási lehetőséget, akiknek nem volt alkalmuk közönség előtt kiállítani. Dobó Klaudia, az idei kiállítás főszervezője napilapunknak nyilatkozva elmondta, hogy az elmúlt évekkel ellentétben idén nem meghívásos alapon, hanem meghirdetett pályázat útján választották ki azokat az ifjú művészeket, akik első ízben mutathatták be alkotásaikat a közönségnek.

– Arra fektettük a hangsúlyt, hogy amennyiben lehetséges, akkor ne iskolás munkákkal pályázzanak az alkotók, illetve megnéztük azt is, hogy ki miképpen alkot és ez alapján választottuk ki azt a négy fiatalt, aki kiállíthatott – magyarázta a főszervező, aki elmondta azt is, hogy az idei rendezvényen Farkas Alekszandra, Sóti Beáta, Sárkány Márk és Mészáros Dániel alkotásai tekinthetők meg.

Gergely Árpád

A főszervező elmondta azt is, hogy szerinte minden évben nagy sikere van a kiállításuknak, sokan eljönnek a megnyitóra, és a kiállítóknak is utat mutatnak.

Gergely Árpád

A Zentai Alkotóházban a közönséget a megnyitón Dobó Klaudia mellett Győri Viktor, a VIFÓ elnöke köszöntötte, aki kiemelte, hogy büszkeséggel tölti el az az érzés, hogy idén Zentán nyithatták meg kiállításukat. A házigazdák részéről Pejin Attila, a Zentai Városi Múzeum vezetője köszöntötte a szervezőket, a fiatal képzőművészeket és a közönséget.

Gergely Árpád

A kiállítást Bárdos Szindirella, az ötödik és a hatodik Kiállni sosem ART főszervezője nyitotta meg, aki beszédében abbéli reményének adott hangot, hogy ez a rendezvény még sokáig gazdagítja majd a vajdasági kulturális életet.

Nyitókép: Gergely Árpád