2024. július 18., csütörtök

Idén is világsztárokat hoz Szegedre az 55 éves SZIN

Mint minden évben, idén is Szegeden zárul a magyarországi fesztiválszezon, augusztus 23-a és 26-a között kerül megrendezésre a Szegedi Ifjúsági Napok.

Bár a SZIN – a legnagyobb hagyományokkal bíró magyarországi zenei eseményként – már a Woodstock előtt egy évvel, 1968-ban igyekezett meghonosítani a fesztiválérzést a magyar fiatalok körében, igazi nagy menetelése kb. 20 évvel ezelőtt kezdődött, és ma már fontos helyet foglal el a legmenőbb hazai fesztiválok között. Az évek során a Tisza-parti rendezvény egy biztos pont lett a nyári bulifolyamban, ahol érdemes még egy utolsót elmerülni a fesztivál forgatagában. A Tisza-part, Szeged és a SZIN hangulata ma már kihagyhatatlan a szezon végén.

Olyan híres nemzetközi előadók látogatnak el Szegedre, mint Rita Ora, Timmy Trumpet, Lukas Graham és Alok, de nem maradnak el természetesen a legnevesebb hazai előadók sem: Azahriah, Halott Pénz, Punnany Massif, Follow The Flow, Valmar, Fish!, Quimby, Bohemian Betyars, Belga, 30Y, Majka... és még sokan mások.

A tavalyi fesztivál remek hangulatban zajlott (Ótos Annabella felvételei)

A tavalyi fesztivál remek hangulatban zajlott (Ótos Annabella felvételei)

A fesztiválozóknak idén is lehetőségük van letölteni a fesztivál hivatalos mobilapplikációját, ahol mindenki összeállíthatja a személyre szabott Line-upját a kedvenc előadóival, így nem kell aggódnia, hogy lemarad bármelyik koncertről.

A szerdai és csütörtöki napijegy 18 555 Ft, a pénteki és szombati 21 555 Ft-os áron vásárolható meg. A négynapos bérletek a készlet erejéig 48 555 Ft-os áron szerezhetőek be.

További információk a fesztiválról, jegyvásárlásról és az előadók napi bontásáról megtalálhatók a www.szin.org weboldalon.