2024. május 8., szerda

Augusztusban online filmmaraton

A Moj OFF platformon csaknem 60 filmet tekinthetnek meg az érdeklődők ingyenesen

Augusztus folyamán a filmkedvelők 60 játék- és dokumentumfilmet nézhetnek meg ingyen a mojoff.net online platformon – jelentette be a MegaCom Film – MCF forgalmazó cég. Különböző műfajú, világú és érzelmekkel rendelkező filmek ezek, köztük a Volt egyszer egy nyár, amerikai-angol dráma; a Bergman szigete, francia filmdráma; C'mon C'mon - Az élet megy tovább, amerikai filmdráma; '85 nyara, francia filmdráma; Egy szent szarvas meggyilkolása, angol-ír thriller; Aferim!, román filmdráma; vagy a Saint Omer, francia dráma.

A mojoff.net platformon 30 filmet bármikor meg lehet nézni, de a program naponta frissül. Hirokazu Kore-eda díjnyertes rendező Broker című filmjét csak a Moj OFF online nyári filmmaraton első napján – augusztus elsején – tekinthetik meg a nézők. A Dél-Koreában forgatott Broker egy fiatal nő történetét követi, aki egy esős éjszakán a templom küszöbén hagyja kisbabáját. Az újszülöttet két férfi vásárolja meg, akik elhagyott csecsemőket lopnak el, hogy eladják olyan házaspároknak, akik hajlandóak jól fizetni. Amikor a fiatal nő tele lelkiismeret-furdalással visszatér a templomba, felfedi az illegális üzletet, és elhatározza, hogy csatlakozik a férfiakhoz, hogy megtalálják a legjobb örökbefogadó szülőket babája számára.
A japán rendező, Kore-eda a 2018-as Bolti tolvajok című filmről ismert, amely elnyerte az Arany Pálmát Cannes-ben, és jelölték a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjra is.
A Moj OFF platformot 2020-ban, a járvány idején hozták létre azzal a céllal, hogy a nemzetközi és hazai fesztiválokon bemutatott, rövid moziéletű, vagy soha be nem mutatott, nehezen elérhető alkotásokhoz is hozzájussanak az érdeklődők.

Nyitókép: Bolti tolvajok (InterCom)