2024. május 17., péntek

Díjkiosztóval zárult a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója Topolyán

Bácskertesre és Nagykikindára kerültek a fődíjak

Díjkiosztóval zárult tegnap este a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók 27. Találkozója Topolyán.

A temerini Szirmai Károly MME színjátszója, Jankovics Bocskovity Éva a legszebb színpadi beszédért járó Szántó Róbert-díjban részesült.

A legjobb női epizódszerep elismerését, a Magyari Piri-díjat a zsűri Szabó Erikának, a Mara Amatőr Színház tagjának ítélte oda.

A legjobb férfi epizódszereplőnek járó Nagy István-díjat Tombácz Imre, a nagykikindai József Attila Színtársulat tagja vehette át.

A legjobb női főszereplőnek járó Ferenczi Ibolya-díjjal Dienes Koleszár Valériát, a bácskertesi Sturcz József Amatőr Színjátszó Csoport tagját jutalmazták.

A legjobb férfi főszereplőnek járó Szilágyi László-díjjal Jenovay Lajost tüntették ki, aki a muzslyai színtársulat tagja.

Közösségmegtartó tevékenységéért Faragó Árpád-díjjal tüntették ki a muzslyai Hébe-hóba színjátszó csoportot, közösségteremtő tevékenységéért pedig Garay Béla-díjjal jutalmazták a palicsi Színjátszó Grundot.

A zsűri a legjobb összjátékért járó díjat a temerini Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület Jáccunk Truppjának ítélte oda. A zsűri csapatépítő tevékenységért járó díját a topolyai Mara Amatőr Színház kapta.

A Bambach Róbert-díjat, azaz a legjobb alternatív amatőr színházi előadásért járó elismerést az idén a nagykikindai József Attila Színtársulat vihette haza.

A legjobb hagyományos amatőr színházi előadásért járó elismerést, azaz a Pataki László-díjat a bácskertesi Sturcz József Amatőr Színjátszó Csoport érdemelte ki.

Az MNT tájolási ösztöndíját a topolyai Mara Amatőr Színháznak ítélte oda a zsűri, aki több különdíjat is kiosztott. 

Nyitókép: Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszás/Facebook