2024. május 9., csütörtök

Szavalóversenyt tartottak a zombori Kaszinóban

Lezajlott a Magyar Polgári Kaszinó sorrendben 18. szavalóversenye. Idén is négy kategóriában, sajnos középiskolások nélkül folyt a verseny. A 15 alsós és 6 felsős diák öt nyugat-bácskai településről érkezett: Bácsgyulafalva, Doroszló, Kupuszina, Nemesmilitics és Zombor.

A háromtagú zsűri: dr. Káich Katalin professzor emerita, Jankovics Margit magyar nyelv és irodalom szakos tanár és Ralbovszki Csaba színművész döntése alapján kategóriánként a következő eredmény született: Az 1. csoportban első helyezett Guzsvány Anna Kupuszináról, második Mérei Márk Zomborból, harmadik Kanyó Kristóf, aki szintén zombori.

Fotó: Magyar Polgári Kaszinó, Zombor

Fotó: Magyar Polgári Kaszinó, Zombor

A 2. csoportban első lett Kovács Kárl Bácsgyulafalváról, második Petković Matea Leila, aki szintén bácsgyulafalvi, harmadik Bezdán Zolna Bácsgyulafalváról. A 3. csoportban két második helyezett van, a kupuszinai Sulc Kira és a zombori Juhász Áron. A harmadik helyet szintén osztják, a nemesmiliticsi Makk Noémi és a kupuszinai Szanka Emma. A 4. csoportban egy első helyet osztottak, a zombori Kanyó Tamás birtokolja. A díjazottak, mint ahogy eddig is, az oklevelek mellett könyvjutalomban részesültek. A rendezvényt a Magyar Nemzeti Tanács támogatta.

Nyitókép: Fotó: Magyar Polgári Kaszinó, Zombor