2024. június 20., csütörtök

Nagy erőkkel keresik az iráni elnök balesetet szenvedett helikopterét

Nagy erőkkel keresik az Ebrahim Raiszi iráni elnököt szállító, balesetet szenvedett helikoptert – közölték az iráni állami hírügynökségek vasárnap.

A tájékoztatás szerint keresőkutyákkal és drónokkal ellátott negyven mentőcsapatot indítottak a hegyvidéki erdős térségben. Az iráni Vörös Félhold szerint az egyik ilyen csapatnak időközben sikerült elérnie a baleset helyszínére.

Ahmad Vahídi belügyminiszter annyit közölt, hogy a mentőalakulatok az időjárási körülmények és terepviszonyok miatt csak nehezen tudnak eljutni a térségbe. Egy helyi tudósító élő bejelentkezése során sűrű köd volt látható a háttérben. Egy másik riporter időközben arról számolt be, hogy besötétedett és elkezdett esni a térségben.

Egyes jelentések kemény leszállásról, mások viszont balesetről szóltak.

Ebrahim Raiszi vasárnap Kelet-Azerbajdzsán tartományba utazott, hogy ott Ilham Aliyev azeri elnökkel együtt felavassa a két ország által az Arasz folyón emelt harmadik duzzasztógátat.

Az incidens az azeri határhoz közeli Varzekán városa mellett, a visszaúton történt, és a helikopteren tartózkodott Hoszein Amirabdollahián iráni külügyminiszter is – jelentette a TASZSZ az Irna iráni hírügynökségre hivatkozva. Szintén a gépen utazott Kelet-Azerbajdzsán kormányzója és a tartományi székhely, Tebriz egyik vallási vezetője.

Egyelőre nem tudtak kapcsolatba lépni az elnök kíséretével, így a gépen utazók sorsáról sem tudni.

Az állami televízió megszakította műsorát és képsorokat mutatott az elnökért országszerte imádkozó hívekről.

Nyitókép: Sky News felvétele